Αγγελούδι στο κατώφλι του θανάτου από λάθος

Για εγκληματική ενέργεια που οδήγησε στο κατώφλι του θανάτου το μόλις 18 μηνών κοριτσάκι του καταγγέλλει το Νοσοκομείο της Κύμης Ευβοίας ένα νεαρό ζευγάρι. Τα όσα εξιστόρησε στην «Espresso» ο πατέρας της μικρής, Φώτης Νεράτζης, προκαλούν σοκ και ανατριχίλα. Εχοντας καταπιεί μπαταρία το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί, παρά τις υποδείξεις και την επιμονή των γονιών, δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για να την εντοπίσουν. Αντιθέτως έστειλαν την οικογένεια σπίτι, με αποτέλεσμα το 18μηνο αγγελούδι να

παλεύει σήμερα για τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον κ. Νεράτζη, ο εφιάλτης –που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει- ξεκίνησε στις 17 Απριλίου. «Βρισκόμουν με τη γυναίκα και την κορούλα μας, τη Μαρία, στο σπίτι μας στο χωριό Γιάννηδες, που βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα από την Κύμη. Ξαφνικά το παιδί άρχισε να έχει σπασμούς, να μην μπορεί να αναπνεύσει. Μελάνιασε και έκανε εμετό. Τρελαθήκαμε... Το γύρισα ανάποδα, το χτυπούσα στην πλάτη, αλλά τίποτα. Το έχανα. Ξαφνικά αντιλήφθηκα ότι από το κοντρόλ της τηλεόρασης που κρατούσε στα χεράκια του έλειπε η μπαταρία. Μια μικρή, πλακέ μπαταρία. Αρχισα να ψάχνω σαν τρελός για την μπαταρία, ενώ το παιδί μου εξακολουθούσε να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση» λέει και συνεχίζει: «Ακόμη και οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές τρόμου και απόγνωσης της γυναίκας μου ήρθαν στο σπίτι και έψαχναν για την μπαταρία. Αλλά τίποτα. Κατάλαβα ότι το μωρό την είχε καταπιεί. Την πήρα με τη γυναίκα μου και πήγαμε αμέσως στο Νοσοκομείο της Κύμης».

Εκεί όμως, όπως υποστηρίζει ο κ. Νεράτζης, ο γιατρός που εξέτασε το μωρό επέδειξε εγκληματική αδιαφορία. «Μπήκαμε μέσα πανικόβλητοι. Το παιδί έκανε εμετό... Είπα στον γιατρό ότι κατά 99% έχει καταπιεί την μπαταρία. Ηταν ψύχραιμος. Μας είπε να μην ανησυχούμε. Εβγαλε ακτινογραφία στη Μαρία και μας είπε ότι δεν έχει καταπιεί την μπαταρία. Εγώ επέμενα και του ζήτησα να βγάλει και νέα ακτινογραφία από τον λαιμό και πάνω, και όχι από τον λαιμό και κάτω όπως ήταν η πρώτη. Αλλά δεν έδωσε σημασία. Μου είπε να πάρω το μωρό και να πάω σπίτι και ότι αν όντως είχε καταπιεί την μπαταρία, τότε ήταν σίγουρος ότι θα την έβγαζε στα κόπρανά της» λέει και συνεχίζει: «Πήρα το μωρό, αλλά στη διαδρομή η κατάσταση χειροτέρεψε. Το έχανα. Τότε αποφάσισα να φύγουμε για Αθήνα. Διένυσα 200 χιλιόμετρα σε μία ώρα. Ετρεχα για να προλάβω μην πεθάνει η Μαρία μου. Η καρδιά μου έτρεμε».

Ευτυχώς, όπως μας είπε ο κ. Νεράτζης, στην Αττική Οδό βρέθηκε ένας αστυνομικός που τους βοήθησε και πρόλαβαν τα χειρότερα. «Μόλις τον είδα του είπα να με πάει γρήγορα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Μόλις είδε το παιδί, τρελάθηκε. Μου είπε να τον ακολουθήσω και μέσα σε λίγα λεπτά ήμουν στο νοσοκομείο. Οταν έφτασα εκεί, αμέσως οι γιατροί είδαν ότι η μπαταρία ήταν κολλημένη στον λαιμό του μωρού. Το έβαλαν αμέσως χειρουργείο και το έσωσαν. Μου είπαν ότι αν είχα καθυστερήσει λίγη ώρα, το παιδί θα ήταν νεκρό. Εχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου», σημείωσε φανερά συγκλονισμένος και συνέχισε: «Ο γιατρός στην Κύμη στην κυριολεξία θα προξενούσε δολοφονία εξ αμελείας. Θα μου στερούσε το μοναχοπαίδι μου».

Τα υγρά της μπαταρίας προκάλεσαν έγκαυμα στον λαιμό

Μετά από λίγες ημέρες νοσηλεία η μικρή Μαρία επέτρεψε στο σπίτι με τους γονείς της. Ομως, ο εφιάλτης δεν είχε τελειώσει. «Αρχισε πάλι να κάνει εμετό. Την πήγαμε στην παιδίατρο και μας είπε να φύγουμε εσπευσμένα για το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα» λέει ο πατέρας και συνεχίζει: «Τα υγρά της μπαταρίας της προκάλεσαν εκτεταμένο έγκαυμα στον λαιμό. Μπορεί οι γιατροί στο Αγλαΐα Κυριακού να έβγαλαν την μπαταρία, αλλά τα υγρά της είχαν προλάβει να χυθούν στο σώμα του μωρού. Οταν εγχειρίστηκε το έγκαυμα δεν είχε ακόμη δημιουργηθεί... Για όλα φταίει ο γιατρός του Νοσοκομείου Κύμης». Πλέον η μικρούλα νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο της Αθήνας και υποβάλλεται σε φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η ζωή της δεν κινδυνεύει, ωστόσο θα χρειαστεί να παραμείνει ίσως και για περισσότερο από έναν μήνα υπό ιατρική παρακολούθηση, μέχρι το έγκαυμα να υποχωρήσει. Οι γονείς της βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της και της δίνουν δύναμη. Ωστόσο είναι αποφασισμένοι, όπως είπαν, να προσφύγουν δικαστικά εναντίον του γιατρού του Νοσοκομείου Κύμης προκειμένου να μην περάσει άλλο παιδάκι αυτά που περνά η κόρη τους.

«Η κόρη μου γλίτωσε στην κυριολεξία στο παρά πέντε. Εύχομαι να μη ζήσει κανένας αυτό που ζήσαμε και εξακολουθούμε να ζούμε εμείς» τόνισε ο Φώτης Νεράτζης και κατέληξε: «Εχω καταγγείλει ήδη την υπόθεση στην Ασφάλεια Χαλκίδας και θα υποβάλω και μήνυση. Με τις ζωές, και δη μικρών παιδιών, δεν πρέπει να παίζει κανείς».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα