Αναποφάσιστος καιρός

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑναποφάσιστος καιρόςΤετάρτη, Ιανουάριος 21, 2015 - 16:47

Αστατος και... αναποφάσιστος θα είναι ο καιρός την ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης, με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Το «μπερδεμένο» -δηλαδή το έντονα φθινοπωρινό σκηνικό- εγκαθίσταται ήδη από σήμερα και για τα επόμενα 24ωρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες

ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης και προβλέπονται λασποβροχές, νοτιάδες έντασης έως 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (έως 19 βαθμούς Κελσίου).

Η σκόνη και οι νοτιάδες θα επιμείνουν αύριο και την Παρασκευή, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τη θερμοκρασία σε μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Εως τότε όμως ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει έως και τους 19 βαθμούς (κυρίως Κυκλάδες και Κρήτη). Τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην Αττική όπου η ΕΜΥ προέβλεπε βροχές το πρωί οι νοτιάδες φτάνουν τα 6 μποφόρ στα ανατολικά και η θερμοκρασία δείχνει από 8 έως 18 βαθμούς. Για αύριο η ΕΜΥ προβλέπει βροχερό σκηνικό, αρχικά στα δυτικά, στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και από το βράδυ καταιγίδες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ έως και την Παρασκευή θα επιμείνουν οι νοτιάδες και η σκόνη.

Σημειώνεται ότι η Παρασκευή θα είναι πιθανότατα το πιο «δύσκολο» 24ωρο, τουλάχιστον όσον αφορά τα φαινόμενα (καταιγίδες και λασποβροχές), καθώς ένα «βαθύ» χαμηλό βαρομετρικό από τα δυτικά θα επηρεάσει όλη τη χώρα.
Οσοι ψηφοφόροι ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο θα έρθουν αντιμέτωποι με καταιγίδες στα δυτικά, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και πολύ άστατο καιρό στις υπόλοιπες περιοχές. Σε κάθε περίπτωση χιόνια αναμένονται μόνο στα ορεινά, ωστόσο από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο καιρός θα αρχίσει να θυμίζει χειμώνα, με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και λευκές νιφάδες και στις ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας, όπως προβλέπει η ΕΜΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα