Ανάληψη ευθύνης για τη χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑνάληψη ευθύνης για τη χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβείαΤρίτη, Νοέμβριος 15, 2016 - 15:30

Με ένα μακροσκελές κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του αστυνομικού φρουρού την περασμένη Πέμπτη.

Εκτοξεύοντας άμεσες απειλές προς τα ΜΑΤ («σύντομα θα έρθει η ώρα τους») αλλά και έμμεσες προς τον ΣΥΡΙΖΑ

(«το κουτόχορτο τελείωσε, το δηλώσαμε όταν επιτεθήκαμε στο ΠΑΣΟΚ, εστιάζοντας στο νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ»), η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη και για τους πυροβολισμούς κατά του κτιρίου της μεξικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στις 31 Αυγούστου. Η Επαναστατική Αυτοάμυνα είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη στις 25 Μαΐου του 2014.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση της 10ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρεσβεία γίνεται αναφορά στον Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα, ο οποίος εδώ και 32 χρόνια κρατείται σε γαλλικές φυλακές. Αλλωστε οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εξέταζαν από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο η επίθεση να έγινε ως ενέργεια συμπαράστασης στον φυλακισμένο τρομοκράτη.

Οσον αφορά τον τρόπο δράσης των τρομοκρατών, σύμφωνα με το κείμενο: «Οι σύντροφοι στάθηκαν για μισό λεπτό με τη μοτοσικλέτα στη γωνία της Μέρλιν μέχρι να ανάψει το φανάρι της Β. Σοφίας στη γωνία της πρεσβείας για να μην υπήρχαν αυτοκίνητα μπροστά από το σημείο τη στιγμή που θα έσκαγε η χειροβομβίδα.

Πριν στρίψουν στη λεωφόρο έλεγξαν ότι από αριστερά δεν ερχόταν κανένα όχημα που θα μπορούσε να βρεθεί μέσα στο βεληνεκές της έκρηξης. Η μοτοσικλέτα σταμάτησε μπροστά στην πρεσβεία και μετά απασφαλίστηκε η χειροβομβίδα, ενώ ο σύντροφος που οδηγούσε κοιτούσε τον σκοπό της κλούβας».

Keywords
Τυχαία Θέματα