Αναίρεση στη δικαστική απόφαση υπέρ του Αρτέμη Σώρρα για τα 600 δισ. δολάρια

ΠΟΛΙΤΙΚΗΑναίρεση στη δικαστική απόφαση υπέρ του Αρτέμη Σώρρα για τα 600 δισ. δολάριαΤρίτη, Ιανουάριος 31, 2017 - 17:37

Μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε χθες στο μέτωπο της δικαστικής διερεύνησης των υποθέσεων που αφορούν τον Αρτέμη Σώρρα!

Κι αυτό διότι η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου άσκησε αναίρεση στην απόφαση υπ' αριθμόν 67650/2013 του Η' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου

Αθηνών, που δεχόταν στο σκεπτικό της ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων (!), τα οποία, κατά τα λεγόμενά του, έχουν κατατεθεί σε αλλοδαπή τράπεζα επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, με την εν λόγω απόφαση απαλλάχθηκε από το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων ο Αρτέμης Σώρρας και ο συνεργάτης του γιατρός Μανώλης Λαμπράκης για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων που τους είχε απαγγελθεί έπειτα από μήνυση του σημερινού αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Αδωνη Γεωργιάδη.

Τότε, στο απαλλακτικό σκεπτικό του, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας υπογράμμιζε: «Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (σ.σ.: Αρτέμης Σώρρας), δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων, με την επωνυμία RedPantherLimited, που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.

Σε λογαριασμό

Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000), λήξεως τον μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Πλέον, με τη χθεσινή άσκηση αναίρεσης υπέρ του νόμου από την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου κρίθηκε ότι επίμαχη απόφαση έχει ελλιπή αιτιολογία και κάνει εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Εάν η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κάνει δεκτή την αναίρεση, η πρωτόδικη απόφαση εξαφανίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα