Αμυαλοι νεαροί έκαψαν σημαία

17:12 6/8/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑμυαλοι νεαροί έκαψαν σημαίαΠέμπτη, Αύγουστος 6, 2015 - 17:07

Στην... πυρά έριξαν την ελληνική σημαία δύο νεαροί Ελληνες και τρεις αλλοδαποί στο Ναύπλιο, όμως δεν πρόλαβαν να πάνε μακριά, αφού αστυνομικοί τούς συνέλαβαν και στο Αυτόφωρο «πλήρωσαν» με πολύμηνες ποινές φυλάκισης!

Το περιστατικό, που έχει προκαλέσει οργή στους κατοίκους της ιστορικής πόλης, συνέβη τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Ως «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης φέρεται ότι είναι ένας Ελληνας και μία Ελληνίδα, ηλικίας

21 και 19 ετών, από το Ναύπλιο και τη Ρόδο αντίστοιχα, μαζί με δύο 21χρονους Αλβανούς και έναν 22χρονο Πολωνό.

Οι νεαροί δράστες κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό που βρίσκεται δίπλα στον ανδριάντα του Καποδίστρια και την πήγαν λίγα μέτρα παραπέρα, κοντά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, όπου της έβαλαν φωτιά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών, στους οποίους δεν έδωσαν σημασία!

Ομως, κάποιος από τους αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησε την Αστυνομία που τους εντόπισε λίγες ώρες αργότερα στο πάρκο του ΟΣΕ και τους συνέλαβε. Οι νεαροί βάνδαλοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, όπου όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.

Κατηγορίες

Στο δικαστήριο είπαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το θέμα, αν και δεν κατάφεραν να αντικρούσουν τις μαρτυρίες αυτών που τους είδαν να καίνε τη σημαία! Τελικά, οι δικαστές δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς τους και επέβαλαν ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στους δύο Ελληνες, ενώ στους αλλοδαπούς επιβλήθηκε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή, καθώς τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Εδώ και λίγες ώρες πάντως η σημαία κυματίζει και πάλι στο Ναύπλιο, καθώς συνεργείο του δήμου την αντικατέστησε και την τοποθέτησε στον ιστό.

Keywords
Τυχαία Θέματα