«Αλληλέγγυοι» εισέβαλαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και τα έκαναν λαμπόγυαλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ«Αλληλέγγυοι» εισέβαλαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και τα έκαναν λαμπόγυαλοΠαρασκευή, Ιούλιος 22, 2016 - 16:22

Γης Μαδιάμ τα έκαναν χθες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης οι «αλληλέγγυοι» που συμμετέχουν στο No Border Camp - Θεσσαλονίκη 2016 και έχουν μετατρέψει σε ελεύθερο κάμπινγκ το ΑΠΘ,

όταν επιτέθηκαν με καλυμμένα τα πρόσωπά τους στα γραφεία του Europe Direct, του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση.

«Ξαφνικά είδαμε άτομα με μαύρα ρούχα και κουκούλες να πετούν πέτρες εναντίον του γραφείου. Περίπου 20 από αυτούς εισέβαλαν στο εσωτερικό, αναποδογύρισαν γραφεία, βιβλιοθήκες, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, κατέστρεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πέταξαν μέχρι και σερπαντίνες. Ευτυχώς δεν πείραξαν τους υπαλλήλους. Ηταν όλοι αλλοδαποί. Ενας από αυτούς είπε μιλώντας αγγλικά ότι η ενέργειά τους αποτελεί πράξη διαμαρτυρίας» δήλωσε ο Μπάμπης Παπαϊωάννου από το Γραφείο Πληροφόρησης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας.



Οταν αντιλήφθηκαν ότι έφταναν αστυνομικοί, οι βάνδαλοι τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν. Στην έκτακτη σύσκεψη που ακολούθησε στο δημαρχείο με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ. ζητήθηκε 24ωρη φύλαξη του δημαρχείου και άλλων χώρων όσο παραμένουν στην πανεπιστημιούπολη οι «αλληλέγγυοι».



«Ετσι δεν προάγεται η υποστήριξη των προσφύγων, που είναι και δικό μας μέλημα. Οι βανδαλισμοί, οι καταστροφές δεν εξυπηρετούν ούτε τους πρόσφυγες ούτε την πόλη» δήλωσε η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα.
«Λυπάμαι και απορώ πώς κάποιοι, χρησιμοποιώντας βία, επικαλούνται ότι υπερασπίζονται τα ιδεώδη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης» σημείωσε η υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά.

Keywords
Τυχαία Θέματα