Αλέξης Τσίπρας με γιλέκο και κράνος

11:46 8/2/2016 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΑλέξης Τσίπρας με γιλέκο και κράνοςΔευτέρα, Φεβρουάριος 8, 2016 - 11:44

Φορώντας το φωσφοριζέ γιλέκο και το απαραίτητο κράνος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε το Σάββατο στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα που σε λίγους μήνες θα φιλοξενεί

την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, και κατά τη διάρκεια της ξενάγησης οι υπεύθυνοι του ιδρύματος παρουσίασαν την πορεία του έργου, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Το κτίριο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον χώρο συνέπεσε, μάλιστα, με τη μεταφορά του Κέντρου Επισκεπτών σε νέο μόνιμο χώρο, στο βορειοανατολικό τμήμα του πάρκου. Να σημειωθεί ότι στις σύγχρονες εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται και ένα μοναδικό πάρκο 170 στρεμμάτων, δίπλα στη θάλασσα, με χώρους αναψυχής και άθλησης, στο οποίο έχουν φυτευτεί περίπου 3.000 δέντρα και θάμνοι. Το έργο, που έχει σχεδιάσει ο κορυφαίος αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο, θα παραδοθεί ως δωρεά στο Δημόσιο, το οποίο θα αναλάβει την αποκλειστική διαχείριση και λειτουργία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα