Ακυρώθηκε η ομιλία Ομπάμα στην Πνύκα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕμπρηστικό κείμενο από τους «Πυρήνες»: «Να τους χαλάσουμε τη γιορτή» Ακυρώθηκε η ομιλία Ομπάμα στην ΠνύκαΣάββατο, Νοέμβριος 12, 2016 - 15:00

Ακύρωσε τελικά την ομιλία του στην Πνύκα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη χθες το μεσημέρι για λόγους ασφαλείας και έπεσε σαν... κεραυνός εν αιθρία στο Μαξίμου, καθώς η αμερικανική πλευρά ζήτησε αναθεώρηση των μέτρων φύλαξης του προέδρου κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα

την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ομιλία θα γινόταν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, με στόχο να περάσει το μήνυμα σύνδεσης της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας και της δημοκρατίας του 21ου αιώνα. Μάλιστα το Μαξίμου σε απανωτά κείμενα και δηλώσεις κυβερνητικών πόνταρε σε αυτή τη σύνδεση.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που και χθες έκαναν αυτοψία στην Πνύκα για να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, ειδοποιήθηκαν από τους ανωτέρους τους ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση με τον Μπαράκ Ομπάμα ακυρώνεται.

Αν και επισήμως γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο να επικρατήσουν κακές καιρικές συνθήκες που θα μπορούσαν να δυσκολέψουν ή να ματαιώσουν την ομιλία Ομπάμα στον χώρο της Πνύκας, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το χτύπημα στη γαλλική πρεσβεία έχει εντείνει τους φόβους των Αμερικανών και γι' αυτό θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα μέτρα ασφαλείας το κρίσιμο διήμερο. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε ως καταλληλότερη επιλογή ο Αμερικανός πρόεδρος να μην πραγματοποιήσει ομιλία σε «επικίνδυνο» χώρο. Το πιθανότερο είναι να γίνει η ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και, αν και αυτό απορριφθεί, τότε θα γίνει στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών.

Ο Ομπάμα θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, στις 15 και τις 16 του μηνός (το πρόγραμμα είναι «απόρρητο» από πλευράς ωρών κ.λπ.) και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της τελευταίας μεγάλης περιοδείας του προτού αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, στις 20 Ιανουαρίου.

Εμπρηστικό κείμενο από τους «Πυρήνες»: «Να τους χαλάσουμε τη γιορτή»

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., όπου πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας εν όψει της επίσκεψης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Ελληνες και Αμερικανοί σύμβουλοι ασφαλείας κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και επανασχεδιάζουν τα μέτρα μετά την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, απέναντι από τη Βουλή, και το εμπρηστικό κείμενο που ανάρτησαν χθες μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, απευθύνοντας έκκληση «να τους χαλάσουμε τη γιορτή» και εξαπολύοντας απειλές κατά δικαστών, πολιτικών, μεγαλοεκδοτών και επιχειρηματιών!

Εκτός από την απειλή μιας τρομοκρατικής επίθεσης, που έβαλε «φωτιά» στις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα ασφαλείας, η ΕΛ.ΑΣ. έχει να αντιμετωπίσει και το ανοιχτό κάλεσμα που απευθύνουν πολυάριθμες ομάδες αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς για μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας την προσεχή Τρίτη, με αφετηρία το Πολυτεχνείο και προορισμό την αμερικανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών που θα αναλάβουν την τήρηση των μέτρων ασφαλείας έχουν λάβει εντολές για μηδενική ανοχή σε έκτροπα, ενώ εξετάζεται και εισήγηση να μην επιτραπεί στην πορεία να προσεγγίσει την πρεσβεία των ΗΠΑ!

Για την επίσκεψη Ομπάμα έχουν ήδη επιστρατευτεί πάνω από 3.000 αστυνομικοί από την Αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ, την Ασφάλεια, το ΤΕΕΜ, τα ΜΑΤ και τα τμήματα, ενώ τον απερχόμενο πλανητάρχη θα συνοδεύουν 500 πράκτορες της CIA και της προσωπικής του φρουράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα