Ακρόπολη και Πλάκα από... Lego

15:13 3/7/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑκρόπολη και Πλάκα από... LegoΠέμπτη, Ιούλιος 3, 2014 - 15:07

Εντυπωσιακός όσο και ο αυθεντικός! Ακόμη και αν έχει κατασκευαστεί από 120.000 τουβλάκια Lego και όχι από το αψεγάδιαστο πεντελικό μάρμαρο. Ο... αυστραλιανός Παρθενώνας, το μοντέλο από Lego που έχει δημιουργήσει ο Ράιαν Μακ Νοτ, πιστό αντίγραφο του δικού μας μοναδικού μνημείου, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των Αυστραλών με τις εντυπωσιακές λεπτομέρειές του.

Μάλιστα, το έργο αυτό που ανήκει στο Μουσείο Νίκολσον στο Σίδνεϊ λίαν συντόμως θα βρεθεί και στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μουσείο της Ακρόπολης, αφού οι υπεύθυνοι του πολιτιστικού οργανισμού, εντυπωσιασμένοι από αυτό, ζήτησαν να το φιλοξενήσουν στις προθήκες του ιδρύματος. Εκτός από τον Παρθενώνα μάλιστα ο Ράιαν Μακ Νοτ, ο μοναδικός επαγγελματίας με πτυχίο... Lego στο νότιο ημισφαίριο του πλανήτη, έχει κατασκευάσει με τα τουβλάκια τον ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια, ακόμη και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

100.000 επισκέπτες

Μέχρι στιγμής πάντως η ευφάνταστη αυτή κατασκευή, για την οποία χρειάστηκαν 300 ώρες εργασίας, έχει προσελκύσει στο Μουσείο Νίκολσον περισσότερους από 100.000 επισκέπτες. Οπως έχει γίνει γνωστό, το μοντέλο, το οποίο θα «ταξιδέψει» στα μέρη μας το προσεχές διάστημα, θα είναι επισκέψιμο στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Οκτώβριο. «Μπορεί οι Βρετανοί να αρνούνται να επιστρέψουν στη χώρα μας τα Γλυπτά του Παρθενώνα, οι Αυστραλοί και συγκεκριμένα το Μουσείο Νίκολσον του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ χαρίζει μια ολόκληρη Ακρόπολη!» είπε χαριτολογώντας ο επιμελητής του αυστραλιανού πολιτιστικού ιδρύματος, Μάικλ Τέρνερ.

Ο Ελτον Τζον, ο λόρδος Ελγιν και ο Θησέας

Εκείνο που προσδίδει δε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο δημιούργημα είναι πως ο «καλλιτέχνης» έχει αναπαραστήσει με μοναδική ακρίβεια σκηνές από την αρχαία, αλλά και τη νεότερη Ελλάδα, βάζοντας ως πρωταγωνιστές πρόσωπα γνωστά και δημοφιλή. Ετσι βλέπουμε σε μινιατούρες τον Ελτον Τζον την ώρα που δίνει συναυλία στο Ηρώδειο, τον λόρδο Ελγιν να κλέβει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, τον Θησέα να αναζητεί τον δρόμο του στον λαβύρινθο προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο, ακόμη και τον μάγο Γκάνταλφ από τον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», που εξαιτίας κάποιας παράφρασης είχε πάρει τον τίτλο «Gadalf the Greek»!

Γιώτα Βαζούρα



Keywords
Τυχαία Θέματα