Αγωνία στο κόκκινο για τον εξαφανισμένο Βαγγέλη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚαταθέσεις στην ομίχληΑγωνία στο κόκκινο για τον εξαφανισμένο ΒαγγέληΣάββατο, Μάρτιος 14, 2015 - 16:30

Βροχή καταθέσεων για την υπόθεση του αγνοούμενου Βαγγέλη Γιακουμάκη παίρνουν οι αστυνομικές Αρχές, τόσο στα Ιωάννινα όσο και στην Κρήτη, ενώ έχουν προχωρήσει και σε προσαγωγές προσώπων στην προσπάθειά τους να ξετυλίξουν το κουβάρι της μυστηριώδους εξαφάνισης του 20χρονου και να ξεκαθαρίσουν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν

οι έρευνες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την αναζήτηση του νεαρού Ρεθυμνιώτη σπουδαστή της Γαλακτομικής Σχολής, δεν αφήνουν τίποτα δίχως να το διασταυρώσουν και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι καταθέσεις που ελήφθησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τις αστυνομικές υπηρεσίες του Ηρακλείου. Η Ασφάλεια Ιωαννίνων ζήτησε να κληθούν τρεις νεαροί Κρητικοί (ένας άντρας και δύο κοπέλες), οι οποίοι επισκέφτηκαν τα Ιωάννινα τρεις ημέρες αφότου χάθηκαν τα ίχνη του Βαγγέλη. Πρόκειται για τον αδερφό ενός Ηρακλειώτη, πρωτοετούς σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, την κοπέλα του και την αδερφή της.

Οι δύο αδερφές αρρώστησαν και χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, γεγονός που προκάλεσε την περιέργεια των Αρχών της ηπειρωτικής πόλης, που παρήγγειλαν τη λήψη καταθέσεων από τις Αρχές του Ηρακλείου. Οι τρεις νεαροί κλήθηκαν να καταθέσουν, αλλά δεν προέκυψε η παραμικρή συμμετοχή τους στην εξαφάνιση του 20χρονου στις 6 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στην «Espresso» ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος, που έχει προσληφθεί από την οικογένεια Γιακουμάκη ως επικεφαλής των ερευνών στα Ιωάννινα, τόνισε ότι πράγματι λαμβάνονται καταθέσεις ούτως ώστε οι Αρχές να έχουν μια πιο σαφή εικόνα για την υπόθεση της εξαφάνισης: «Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αποδεικνύονται ανυπόστατες, ενώ το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην πρόοδο των ερευνών αλλά και στην οικογένεια του σπουδαστή, που ήδη ανεβαίνει τον δικό της γολγοθά. Εμείς συνεχίζουμε τις έρευνες σε δύσβατες περιοχές γύρω από τη σχολή και σε χωριά περιμετρικά, δίχως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Σήμερα Σάββατο μάλιστα πρόκειται να βουτήξουν οι δύτες με το σκάφος στη λίμνη, αν ο καιρός το επιτρέψει».

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διέψευσαν την Παρασκευή τις φήμες σχετικά με μια σύλληψη και κάποιες προσαγωγές από την περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου. Οι φήμες, που ουσιαστικά παίζουν με τον πόνο της οικογένειας, διαψεύδονται και από τις Αρχές της Κρήτης.

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα