«Αγκάθι» το αυτοδιοίκητο

ΥΓΕΙΑ«Αγκάθι» το αυτοδιοίκητοΤρίτη, Μάρτιος 10, 2015 - 14:09

Με... ανάμικτα συναισθήματα αποχώρησε ο Σταύρος Κοντονής από το γραφείο του Μισέλ Πλατινί.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έλαβε τη «στήριξη» του προέδρου της UEFA για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στο ποδόσφαιρο και οι οποίες αφορούν στην πάταξη της βίας (και της διαφθοράς) και στον σχηματισμό των δικαιοδοτικών οργάνων... Ομως, από την άλλη, υπήρξε χάσμα απόψεων, όσον αφορά στον τρόπο εκλογής της διοίκησης της ΕΠΟ.

Οι

πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πλατινί αρνείται κατηγορηματικά παρεμβάσεις της Πολιτείας προκειμένου το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να εκλέγεται από τα σωματεία και όχι από τις Ενώσεις (ΕΠΣ). Μάλιστα, για τον λόγο αυτό θα υπάρξει νέα επαφή στις 30 Μαρτίου, καθώς ο Στ. Κοντονής δεν δείχνει διατεθειμένος να «κλείσει» το θέμα (ενόψει και του νέου αθλητικού νόμου).

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στις πολυετείς παθογένειες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και μπροστά σε αυτήν την προοπτική, εξετάζει το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Απόκλιση

»Πράγμα το οποίο δηλώθηκε ότι ούτε επιθυμούμε, ούτε επιδιώκουμε» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Στ. Κοντονής, και πρόσθεσε: «Υπήρξε απόκλιση στα θέματα για το πώς διαμορφώνεται δημοκρατικότερο και με μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια το θέμα της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Είχαμε και αντιπροτάσεις, η UEFA δεσμεύτηκε να στείλει γραπτώς τις δικές της προτάσεις για το πώς θα μπορούν να γίνουν εποικοδομητικές διεργασίες προς την κατεύθυνση που θέτει η κυβέρνηση»...

Ηλίας Ζυματούρας

Keywords
Τυχαία Θέματα