Super «εργαλείο» με βλαστοκύτταρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖSuper «εργαλείο» με βλαστοκύτταρα Τρίτη, Μάιος 15, 2018 - 12:26

❱❱ Νέα θεραπεία θα βάλει τέλος στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας και θα αυξάνει το μέγεθος του αντρικού μορίου

Θεραπεία δύο σε ένα για το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας αλλά και την αύξηση του μεγέθους του ανδρικού μορίου πιστεύουν ότι ανακάλυψαν επιστήμονες.

Ερευνητές του Danish Center for Regenerative Medicine, με επικεφαλής τον καθηγητή Σορέν Σεΐχ, διαπίστωσαν σε πρόσφατες κλινικές δοκιμές ότι η έγχυση 20.000.000 βλαστοκυττάρων

στη βάση του πέους μπορούσε να αναζωογονήσει τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία της περιοχής αλλά και να αυξήσει αισθητά το μέγεθος του οργάνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Sunday Times», η έρευνα των ειδικών στόχευε στους άντρες που είχαν υποβληθεί σε αφαίρεση προστάτη εξαιτίας καρκίνου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει εκφυλισμό των νεύρων και των αγγείων, και συρρίκνωση του πέους. Οπως τόνισε ο Σορέν Σεΐχ, ωστόσο, η θεραπεία με βλαστοκύτταρα θα μπορούσε να βοηθήσει επίσης εκατομμύρια άντρες που υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία εξαιτίας άλλων παθήσεων, όπως διαβήτης, καρδιοπάθειες, υπέρταση ή απλά γήρας, γεγονός που αναμένεται να βάλει το Viagra στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Η μέθοδος περιλαμβάνει αρχικά λιποαναρρόφηση για την αφαίρεση λιποκυττάρων από το υπογάστριο του ασθενούς. Εν συνεχεία με τη μέθοδο της φυγοκέντρισης διαχωρίζονται τα βλαστοκύτταρα, τα οποία εγχέονται με τη σειρά τους στο πέος του.

Οι δοκιμές αποδείχτηκαν αποτελεσματικές, καθώς έναν χρόνο μετά οι ασθενείς διατηρούν ακόμη τη λειτουργικότητα των γεννητικών τους οργάνων. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, απαιτείται περαιτέρω έρευνα επί του θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα