Smartphones από την Google

ΡΕΠΟΡΤΑΖSmartphones από την GoogleΤετάρτη, Ιούνιος 29, 2016 - 16:27

Η ώρα που θα ρωτάμε αν έχει κανείς αξεσουάρ για... Google δεν φαίνεται ότι είναι μακριά. Ο ιντερνετικός κολοσσός φημολογείται ότι έχει στα σκαριά το δικό του smartphone, με στόχο να μπει δυναμικά στην αγορά των συσκευών κινητής τηλεφωνίας, αλλά και να εξελίξει το λειτουργικό σύστημα Android.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής «Daily Telegraph», η εταιρία ήδη βρίσκεται σε συνομιλίες με παρόχους υπηρεσιών

κινητής τηλεφωνίας για τη διάθεση ενός κινητού τηλεφώνου που θα φέρει το λογότυπό της και θα πέσει «στα βαθιά» του ανταγωνισμού με το iPhone της Apple.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια τεράστια αλλαγή στο πρότυπο στρατηγικής της Google, που συνεργάζεται με κατασκευάστριες εταιρίες κινητών, όπως η LG και η HTC, οι οποίες ενσωματώνουν το Android στα smartphones τους.

«Ανησυχούν ότι το Android έχει υποστεί “τεμαχισμό” και ότι πρέπει να αναπτυχθεί μια πιο ελεγχόμενη πλατφόρμα» δήλωσε ένας αναλυτής της εταιρίας CCS Insight. «Νομίζω ότι θα επιδιώξουν να έχουν περισσότερο έλεγχο, όπως έχει κάνει και η Apple» πρόσθεσε ο ίδιος.

Με Android N

Η συσκευή Android πιθανολογείται ότι θα κάνει το ντεμπούτο της αργότερα μέσα στο έτος, οπότε είναι λογικό να σκεφτεί κανείς πως η έκδοση του λειτουργικού που θα ενσωματωθεί θα είναι το αναμενόμενο Android N.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι η Google φτιάχνει ήδη τις «περίπου» δικές της συσκευές. Τα προϊόντα Pixel είναι εξ ολοκλήρου Google, αλλά για κάποιον λόγο η εταιρία επιλέγει να μη δίνει το όνομά της σε αυτά.

Οι γνωρίζοντες τον χώρο εκφράζουν αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει να αναλάβει με επιτυχία έως το τέλος του χρόνου την αποστολή να στηρίξει το νέο της δημιούργημα με τον τρόπο που έχει καταφέρει να στηρίζει τα κινητά της η Apple. «H Google δεν έχει καταστήματα για στήριξη και τη στιβαρή σχέση με τους παρόχους, ώστε να της μεταφέρουν τα παράπονα των καταναλωτών και να μπορεί να βελτιώνεται» σχολιάζει σχετικά το thenextweb.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα