Oι νέες ταινίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ28/04/2016Oι νέες ταινίεςΠέμπτη, Απρίλιος 28, 2016 - 16:30

Ανατροπές επί ανατροπών, μια φεστιβαλική δημιουργία, ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ και η απαραίτητη «Ανάσταση». Να δούμε αν θα «αναστηθούν» και τα ταμεία.

«Ανάσταση»

Η ταινία του ικανού κινηματογραφιστή Κέβιν Ρέινολντς αντιμετωπίζει την πασίγνωστη ιστορία της Ανάστασης ως... αστυνομικό μυστήριο, το οποίο καλείται να λύσει ένας καχύποπτος Ρωμαίος στρατιώτης. Ο Κλάβιος και ο Λούκιος, ο υπασπιστής του, έχουν επιφορτιστεί από τον Πόντιο Πιλάτο

με το καθήκον να ανακαλύψουν τι απέγινε το σώμα του Χριστού μετά τη σταύρωση και την ταφή του. Το σώμα πρέπει να βρεθεί επειγόντως, ώστε να σταματήσουν οι φήμες περί Ανάστασης και επικείμενου ερχομού του Μεσσία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία για αιματηρές εξεγέρσεις στην Ιερουσαλήμ.
Σκηνοθεσία: Κέβιν Ρέινολντς
Σενάριο: Κέβιν Ρέινολντς και Πολ Αϊέλο.
Πρωταγωνιστούν: Τζόζεφ Φάινς, Τομ Φέλτον, Κλιφ Κέρτιζ.

«Το τελευταίο μας τανγκό»

Ενα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τη μαγεία πίσω από το ταγκό. Το στόρι εξαιρετικό: Η Μαρία Νιέβες Ρέχο (80 ετών) και ο Χουάν Κάρλος Κόπες (83 ετών) συναντήθηκαν όταν ήταν 14 και 17 και χόρευαν μαζί για σχεδόν 50 χρόνια. Ολα αυτά τα χρόνια αγαπούσαν και μισούσαν ο ένας τον άλλον. Βίωσαν διάφορους οδυνηρούς χωρισμούς, αλλά πάντα τα ξανάβρισκαν. Κανένας άλλος άντρας δεν χόρευε σαν τον Χουάν και καμία άλλη γυναίκα σαν τη Μαρία! Κάποια στιγμή, εκείνος την άφησε για τα καλά για μια γυναίκα 20 χρόνια νεότερη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Τώρα, στο τέλος της ζωής τους, ο Χουάν και η Μαρία θέλουν να μιλήσουν ανοιχτά για την αγάπη, το μίσος και το πάθος τους. Διηγούνται την ιστορία τους σε μια ομάδα νέων χορευτών και χορογράφων του ταγκό από το Μπουένος Αϊρες, που μετατρέπουν τις πιο ωραίες, τις πιο συγκινητικές και δραματικές στιγμές της ζωής τους σε απίστευτες χορογραφίες.
Σκηνοθεσία: Γκέρμαν Κραλ.

«Μια θάλασσα από δέντρα»

Η αγάπη και η απώλεια οδηγούν τον Αμερικανό Αρθουρ Μπρέναν στην άλλη μεριά του κόσμου, σε ένα πυκνό δάσος στους πρόποδες του όρους Φούτζι της Ιαπωνίας, δημοφιλές ανάμεσα στους... αυτόχειρες. Περιπλανώμενος, συναντά τον Ιάπωνα Τακούμι, ο οποίος δεν επιθυμεί πια να πεθάνει αλλά έχει χάσει τον δρόμο του. Μη μπορώντας να τον αφήσει πίσω, ο Αρθουρ επενδύει όση ενέργεια τού έχει απομείνει για να σώσει τον Τακούμι: μια δοκιμασία-δώρο που θα αλλάξει τα πάντα. Ο δις υποψήφιος για Οσκαρ Γκας Βαν Σαντ σκηνοθετεί τον βραβευμένο με Οσκαρ Μάθιου Μακόναχι σε μία ταινία για την ανθρωπιά που εμφανίζεται πάντα τις πιο αναπάντεχες στιγμές.
Σκηνοθεσία: Γκας Βαν Σαντ. Σενάριο: Κρις Σπάρλινγκ.
Πρωταγωνιστούν: Μάθιου Μακόναχι, Ναόμι Γουότς, Κέιτι Ασελτον.

«Πάμε για επανάσταση;»

Εγκλωβισμένοι κάπου στους ατελείωτους διαδρόμους της Ιστορίας, σ' ένα τρελό ταξίδι στον χρόνο, ο Γκοντφρουά ντε Μονμιράιγ και ο πιστός υπηρέτης του Ζακούιγ ξεβράζονται σε μια περίοδο συγκλονιστικών πολιτικών εξελίξεων και κοινωνικών ανακατατάξεων: τη Γαλλική Επανάσταση και συγκεκριμένα, κατά την φοβερά επικίνδυνη περίοδο της Μεγάλης Τρομοκρατίας. Πρόκειται για το δεύτερο σίκουελ μιας μεγάλης γαλλικής εμπορικής επιτυχίας.
Σκηνοθεσία: Ζαν Μαρί Πουαρέ.
Σενάριο: Κριστιάν Κλαβιέ.
Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Ζαν Ρενό, Φρανκ Ντιμπόσκ.

«Ο Κυνηγός: Η μάχη του χειμώνα»

Πολλά χρόνια προτού πεθάνει από το ξίφος της Χιονάτης, η κακιά βασίλισσα Ραβένα είχε προδώσει την καλόκαρδη αδερφή της Φρέια, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η δύναμη του πάγου μέσα της. Η Φρέια, η νεαρή βασίλισσα του πάγου, αποσύρεται σε ένα βασίλειο στον Βορρά, όπου εκπαιδεύει έναν επίλεκτο στρατό κυνηγών, μεταξύ των οποίων τον Ερικ και τη Σάρα, από τον οποίο ζητεί ένα μονάχα πράγμα: να μην αγαπήσει ποτέ. Ο Κρις Χέμσγουορθ και η βραβευμένη με Οσκαρ Σαρλίζ Θερόν πρωταγωνιστούν και σε αυτήν την επική περιπέτεια, έχοντας στο πλευρό τους την Εμιλι Μπλαντ και την Τζέσικα Τσαστέιν. Τίποτα που δεν έχετε ξαναδεί.
Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Νικολά Τρογιάν.
Σενάριο: Εβαν Σπηλιωτόπουλος, Κρεγκ Μάζιν.
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Τσαστέιν, Κρις Χέμσγουορθ, Εμιλι Μπλαντ, Σαρλίζ Θερόν

«Η γιορτή της μητέρας»

Ακολουθώντας την αγαπημένη του παράδοση ταινιών που εμπνέονται από γιορτές, και μετά τις κινηματογραφικές επιτυχίες «Valentine's Day» και «New Year's Eve», ο Γκάρι Μάρσαλ σκηνοθετεί μία all-star cast ρομαντική κομεντί, αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας, δηλαδή στην πρώτη και παντοτινή αγάπη όλων μας. Με άλλα λόγια, «ό,τι αρπάξουμε». Εδώ, οι Τζένιφερ Ανιστον, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέιτ Χάντσον και άλλοι πρωταγωνιστούν σε πέντε ιστορίες που μοιράζονται ένα κοινό στοιχείο: τη μητρότητα. Και μία εβδομάδα πριν από τη μέρα εορτασμού της Μητέρας, αποδεικνύουν με τρόπο συγκινητικό ότι κάθε μητέρα είναι ένας δυνάμει ήρωας.
Σκηνοθεσία: Γκάρι Μάρσαλ.
Σενάριο: Τομ Χιλς, Ανια Κότσοφ, Λίλι Χολάντερ.
Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Ρόμπερτς, Τζένιφερ Ανιστον, Κέιτ Χάντσον, Τζέισον Σουντέικις

«Ράτσετ και Κλανκ»

Ο Ράτσετ και ο Κλανκ, δύο απίθανοι ήρωες, πρέπει να σταματήσουν έναν μοχθηρό εξωγήινο, τον Πρόεδρο Ντρεκ, προτού καταστρέψει όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Για μικρά παιδιά. Πολύ μικρά παιδιά.
Σκηνοθεσία: Κέβιν Μονρόε και Τζέσικα Κλίλαντ.
Σενάριο: Κέβιν Μονρόε, Τζέρι Σουάλοου και Τι Τζέι Φίξμαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα