O ορειβάτης στον Oλυμπο «έφυγε» για να σώσει τον φίλο του

ΡΕΠΟΡΤΑΖO ορειβάτης στον Oλυμπο «έφυγε» για να σώσει τον φίλο τουΤρίτη, Δεκέμβριος 12, 2017 - 13:04

❱❱ Αποκαλύψεις που συγκλονίζουν για την τραγωδία στον Ολυμπο με τον νεκρό 26χρονο φοιτητή

Από την
Εύα Παπαδάτου

Συγκλονίζει η αποκάλυψη ότι ο 26χρονος φοιτητής που βρήκε τον θάνατο στον Ολυμπο έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει τον 25χρονο φίλο του, με τον οποίο είχαν πάει μαζί για ορειβασία!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φαίνεται ότι ο άτυχος Ηλίας γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία, ενώ ο συμφοιτητής

του, που κατάφερε να σωθεί, έμεινε επί πέντε ώρες δίπλα στο άψυχο σώμα του.

Το τραγικό δυστύχημα έγινε το Σάββατο, όταν οι δύο φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν για μία περιπέτεια στο βουνό των θεών, που έμελλε να είναι μοιραία. Το κακό έγινε ενώ βρίσκονταν στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», όπου ο αδικοχαμένος Ηλίας είχε φτάσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Απειρος ορειβάτης

Ετσι, έπεισε και τον φίλο του να τον ακολουθήσει για πρώτη φορά. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Βαγγέλης Φαλάρας, ο άπειρος ορειβάτης γλίστρησε στη χαράδρα εξαιτίας του πάγου και ο 26χρονος προσπάθησε να τον συγκρατήσει. Ομως έπεσε κι εκείνος, αλλά χαμηλότερα:

«Ο ένας εκ των δύο γλίστρησε στη χαράδρα και, στην προσπάθειά του να τον βοηθήσει ο δεύτερος, έφυγαν και οι δύο πάνω στο παγωμένο χιόνι με αποτέλεσμα να γλιστρήσουν ο ένας κάποια μέτρα, ο άλλος περισσότερα» είπε ο κ. Φαλάρας.

Ο 25χρονος, αν και τραυματισμένος στα πόδια, κατάφερε να ανέβει σε ένα δέντρο και να καλέσει σε βοήθεια από το κινητό του. Μάλιστα, έμεινε πέντε ώρες δίπλα στον νεκρό φίλο του, ώσπου να τους εντοπίσουν τελικά οι πυροσβέστες και να τους ανασύρουν από τη χαράδρα. Ο Ηλίας ανασύρθηκε νεκρός με τη χρήση ορειβατικού εξοπλισμού, ενώ ο φίλος απεγκλωβίστηκε δύο ώρες αργότερα φοβισμένος, παγωμένος, με κατάγματα και στα δύο πόδια:

«Υποφέρω, δεν θέλω να σκέφτομαι τι έγινε εκεί πάνω» λέει με λυγμούς ο 25χρονος φοιτητής, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κατάσταση ισχυρού σοκ.
Ο 26χρονος Ηλίας είχε πάθος για τη ζωή και όνειρό του ήταν να ταξιδέψει στον κόσμο και να κατακτήσει όσο περισσότερες κορυφές μπορούσε. Δυστυχώς, η μοίρα είχε άλλα σχέδια.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα