«Noor One»: Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου αναμένεται η απόφαση του Εφετείου

11:31 4/7/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Noor One»: Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου αναμένεται η απόφαση του ΕφετείουΔευτέρα, Ιούλιος 4, 2016 - 11:30

Στην τελική ευθεία φτάνει η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor One», καθώς τη Δευτέρα 18 Ιουλίου αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, έπειτα από εννέα μήνες διακεκομμένης ακροαματικής διαδικασίας!

Ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων

έκλεισε την περασμένη Παρασκευή, όποτε το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να ξεκινήσει η διάσκεψη για να βγει η απόφαση. Η δίκη για την υπόθεση μεταφοράς του φορτίου ηρωίνης-μαμούθ από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα, που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2014, ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου 2015.



Στο εδώλιο κάθονται 32 άτομα, μεταξύ των οποίων Ελληνες επιχειρηματίες, τα μέλη του πληρώματος και Τούρκοι μεσάζοντες. Ολοι αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες που επισύρουν ακόμα και ισόβια.

Mυστηριώδεις θάνατοι

Η υπόθεση έχει συνδεθεί με εννέα μυστηριώδεις θανάτους, μεταξύ των οποίων η δολοφονία της 19χρονης κόρης και του οδηγού ενός Τούρκου εμπόρου ναρκωτικών, στις 26 Σεπτεμβρίου 2014. Τον Ιούλιο του 2015 πέθανε στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε από τον Κορυδαλλό, ο Τούρκος «εγκέφαλος» Σερχάν Μπασκάλ. Τον περασμένο Απρίλιο «έσβησε» στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας ο 32χρονος Ινδός α' μηχανικός Shirastava Deubrat Kumat, ενώ τον Μάιο ένας Ιρανός μεσίτης βρέθηκε στο Ντουμπάι «γαζωμένος» με επτά σφαίρες.

Στην πρότασή της, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά είχε ζητήσει την ενοχή των βασικών κατηγορουμένων, που, όπως ανέφερε, συγκρότησαν μια «διεθνούς εμβέλειας εγκληματική οργάνωση», η οποία κατέστρωσε σχέδιο διαχείρισης του δεξαμενόπλοιου με απώτερο στόχο τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα. Το κέρδος που θα απεκόμιζε η οργάνωση, σύμφωνα με την εισαγγελέα, θα ήταν πάνω από 400.000.000 ευρώ.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα