Mήνυση κατά του Σεραφείμ

15:06 6/2/2017 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗMήνυση κατά του ΣεραφείμΔευτέρα, Φεβρουάριος 6, 2017 - 15:05

Οι δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς για τους gay ξεσήκωσαν το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι και οργανώσεις ομοφυλοφίλων

Την αντίδραση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι προκάλεσαν οι αναφορές του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στην ομοφυλοφιλία, με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για καθιέρωση σεμιναρίων στα γυμνάσια για τις «έμφυλες ταυτότητες».

«Η ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει!

Είναι τραγική κατάσταση, μια σεξουαλική τραγωδία. Για την Εκκλησία αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν θανάσιμες καταστάσεις. Είναι μια συμπεριφορά αντιανθρώπινη» είπε ο μητροπολίτης σε τηλεοπτική εκπομπή την περασμένη Παρασκευή και με πρωτοβουλία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του από το Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας, την Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), τους ΛΟΑΤ ΑμεΑ και το Blender Patras.

Με ανακοίνωσή του το ΕΠΣΕ διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν ακολούθησε η σύλληψη του Σεραφείμ στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας! «Υποβάλαμε ηλεκτρονικά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ τη μήνυση κατά του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ για ομοερωτοφοβικές και αντισημιτικές δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Ε.

Από την απάντηση που έστειλε στις μηνύτριες οργανώσεις το Τμήμα της ΓΑΔΑ, η οποία αναπαράγεται στη συνέχεια μαζί με την ανταπάντηση των οργανώσεων, συνάγεται πως και τη φορά αυτή το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ προχώρησε σε εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας (...) Και αυτή τη φορά η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αγνόησε την παραγγελία για αναζήτηση στα όρια του αυτοφώρου που έκανε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει: «Είναι ξεκάθαρο πως κυβέρνηση και διωκτικές Αρχές δεν επιθυμούν τη συστηματική και χωρίς διακρίσεις εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου, εκτός από τις περιπτώσεις που τον επικαλούνται επιλεκτικά (όπως στην περίπτωση κατά του Αρτέμη Σώρρα)».

Keywords
Τυχαία Θέματα