«Grandma» για Χρυσή Σφαίρα

13:11 7/1/2016 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZ«Grandma» για Χρυσή ΣφαίραΠέμπτη, Ιανουάριος 7, 2016 - 13:07

Η ταινία του Κασιδόκωστα και του Ντούγκας υποψήφια στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Αρωμα Ελλάδας θα έχουν οι Χρυσές Σφαίρες 2016, η απονομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Λος Αντζελες με οικοδεσπότη (για τέταρτη φορά!) τον δημοφιλή κωμικό Ρίκι Τζερβές.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Ο Πάρης Κασιδόκωστας Λάτσης και

ο συνεργάτης του στην εταιρία παραγωγής 1821 Media Τέρι Ντούγκας διεκδικούν ένα από τα μεγάλα βραβεία της φετινής διοργάνωσης για την ταινία «Grandma». Συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα ηθοποιός Λίλι Τόμλιν, που πρωταγωνιστεί στο εν λόγω φιλμ, το οποίο βγήκε στις αίθουσες το περασμένο καλοκαίρι, είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ. Βεβαίως, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι έντονος, καθώς στην ίδια κατηγορία διαγωνίζονται η Τζένιφερ Λόρενς με το «Joy», η Μελίσα Μακάρθι με το «Spy», η Εϊμι Σούμερ με το «Trainwreck» και η Μάγκι Σμιθ με το «The lady in the van».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και μόνη της μια υποψηφιότητα για τους «προάγγελους των Οσκαρ», όπως αποκαλούν τις Χρυσές Σφαίρες τα διεθνή media, θεωρείται μεγάλο κινηματογραφικό επίτευγμα. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας «Grandma», που χρηματοδοτήθηκε από την εταιρία παραγωγής του Πάρη και του Τέρι, υπογράφει ο Πολ Βάιτζ, ενώ δίπλα στη Λίλι Τόμλιν συμπρωταγωνιστεί η Τζούλια Γκάρνερ. Η υπόθεση εστιάζει στην Ελ, μια προσφάτως χωρισμένη ποιήτρια, που δέχεται την απροσδόκητη επίσκεψη της εγγονής της, της Σέιτζ, η οποία της ζητά 600 δολάρια που χρειάζεται για να κάνει έκτρωση. Η Ελ, ούσα και η ίδια στριμωγμένη οικονομικά, παίρνει τους δρόμους μαζί με τη Σέιτζ αναζητώντας δανειοδότη.

Γουέστερν

Το «Grandma», ωστόσο, δεν είναι το μόνο κινηματογραφικό πρότζεκτ του γιου της Μαριάννας Λάτση που θα απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τον μήνα που διανύουμε. Στις 29 Ιανουαρίου πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες ακόμη μία παραγωγή της 1821 Media. Πρόκειται για το πολυσυζητημένο γουέστερν «Jane got a gun», με πρωταγωνιστές τη Νάταλι Πόρτμαν και τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ. Σημειώνεται ότι μέσα στα 10 χρόνια λειτουργίας της η εταιρία των Λάτση και Ντούγκας έχει καταφέρει να μπει δυναμικά στην κινηματογραφική βιομηχανία, βάζοντας τη σφραγίδα της σε ταινίες με μεγάλους χολιγουντιανούς αστέρες, όπως τα «Swing Vote» με τον Κέβιν Κόστνερ, «The Box» με την Κάμερον Ντίαζ και «The Invention of Lying» με τον Ρίκι Τζερβές, φετινό παρουσιαστή των Χρυσών Σφαιρών.

Τα τελευταία χρόνια η 1821 Media έχει αρχίσει να συνεργάζεται με μεγάλα στούντιο για την ανάπτυξη νέων blockbusters, όπως «The Odyssey» της Warner και «Kyriakides» της Disney, καθώς και remakes παλαιότερων ταινιών, όπως το «Romeo and Juliet: The War» της Lionsgate. Παράλληλα, το 2015 ο Πάρης και ο Τέρι σχημάτισαν το Hercules Film Fund, με στόχο τη χρηματοδότηση περισσότερων ταινιών υψηλής ποιότητας. Σε αυτό το πλαίσιο ολοκληρώθηκε πρόσφατα η παραγωγή «Mena», σε σκηνοθεσία Νταγκ Λίμαν, με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ.


Keywords
Τυχαία Θέματα