«Caravisio»: Το τροχόσπιτο που κοστίζει 500.000 ευρώ!

ΚΟΣΜΟΣ«Caravisio»: Το τροχόσπιτο που κοστίζει 500.000 ευρώ!Τετάρτη, Οκτώβριος 29, 2014 - 17:12

Τι να το κάνεις το σπίτι, όταν έχεις τέτοιο τροχόσπιτο; Το «Caravisio», όπως είναι το όνομα του εκπληκτικού αυτού τροχόσπιτου, δεν είναι καθόλου καραβίσιο, δηλαδή κατασκευασμένο πρόχειρα. Μάλλον σε γιοτ φέρνει!
Τα πάντα είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τη χλιδή και την πολυτέλεια σε αυτή την υπερσύγχρονη

τροχοβίλα, η οποία διαθέτει από τηλεόραση αφής μέχρι φωτισμό που ελέγχεται με βιομετρικό κοντρόλ για λόγους ασφαλείας.
Σε τετραγωνικά δεν είναι τεράστιο, αλλά είναι εξαιρετικά εργονομικό, ώστε όποιος μένει εκεί να έχει την αίσθηση ότι δεν του λείπει τίποτα. Μόνο πισίνα δεν διαθέτει, αλλά έχει κάτι που δεν έχουν όλα τα άλλα τροχόσπιτα, δηλαδή βεράντα!

Το πίσω μέρος του οχήματος ανοίγει και η πόρτα αυτή μετατρέπεται σε βεράντα, ενώ όταν είναι κλειστή, γίνεται οθόνη προβολής ταινιών. Το τροχόσπιτο έχει μήκος 9 μέτρα και πλάτος 2,5 μέτρα.

Με led φωτισμό
Η εξωτερική εμφάνιση του «Caravisio» μαρτυρά πόσο hi-tech είναι εσωτερικά. Σε αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ, με τον led φωτισμό του να τονίζει ακόμα περισσότερο τις φίνες γραμμές της, η τροχοβίλα αυτή μοιάζει με στούντιο του μέλλοντος. Τα κρεβάτια είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν ως δύο μονά ή ως ένα υπέρδιπλο.
Στο μέσο του οχήματος υπάρχει ένα γυάλινο τζάμι, ως διαχωριστικό, με δύο φύλα που ανοιγοκλείνουν, αλλά αυτό το ίδιο χώρισμα λειτουργεί και ως αγωγός ψύξης. Είναι ένα αιρκοντίσιον δηλαδή. Στο υπερσύγχρονο μπάνιο του όλες οι ρυθμίσεις -για κρύο ή ζεστό νερό, για τη ροή του ντους ή τη λειτουργία της βρύσης- γίνονται μέσω ενός κοντρόλ που επίσης λειτουργεί βιομετρικά. Η τηλεόραση, όταν δεν είναι αναμμένη, μοιάζει με γυάλινο πίνακα, ένα διάφανο πάνελ που κοσμεί τον τοίχο του τροχόσπιτου.
Το «Caravisio» κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρία Knaus Tabbert και μόνο το κόστος του σχεδιασμού του ανήλθε σε 95.000 ευρώ. Ολες οι ρυθμίσεις του, από τον φωτισμό μέχρι την ψύξη και τη θέρμανση, γίνονται μέσω χειριστηρίου ελέγχου που λειτουργεί «διαβάζοντας» το δακτυλικό αποτύπωμα του κατόχου, φυσικά για λόγους ασφαλείας.
Αν δηλαδή κλαπεί, δεν μπορεί να χρησιμεύσει στους κλέφτες. Λειτουργεί με ηλεκτρισμό και για να φορτιστεί στο 80% και να μπορεί να τεθεί σε λειτουργία απαιτείται μόνο μισή ώρα. Οπως ανακοίνωσε η εταιρία, το «Caravisio» θα κοστίζει κάτι παραπάνω από 500.000 ευρώ.

Μαίρη Κοντολούρη

Keywords
Τυχαία Θέματα