Ο αρχηγός «μίλησε» κι ο Θρύλος στους «8»!

09:41 2/3/2012 - Πηγή: SPNews

Ο Ολυμπιακός στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς, κέρδισε με σκορ 88-81 την Γαλατάσαραϊ μέσα στο Σ.Ε.Φ. και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και μ’ ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα πήραν γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ.

Ο Jamon Lucas πέτυχε κάποια καλάθια για τους φιλοξενούμενους, όμως ο Αμερικάνος γκαρντ ήταν εντελώς μόνος του. Οι γηπεδούχοι με καλή λειτουργία σε άμυνα και επίθεση, έκλεισαν την

1η περίοδο προηγούμενοι με 10 πόντους 24-14. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε.

Η Γαλατά γύρισε την άμυνα της σε ζώνη, γεγονός που δυσκόλεψε τους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στο αντίπαλο καλάθι και περιορίζονταν σε μακρινά σουτ, που ήταν συνήθως άστοχα. Η Τούρκικη ομάδα εκμεταλλεύτηκε αυτήν την κατάσταση και μείωσε την διαφορά. Οι ερυθρόλευκοι κρατούσαν το υπέρ τους προβάδισμα και με τρίποντο του Σπανούλη στην λήξη πήγαν στ’ αποδυτήρια με 8 πόντους διαφορά 43-35.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα και επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Τα πράγματα χειροτέρεψαν για τους φιλοξενούμενους, όταν 7.34 πρίν από την λήξη της περιόδου ο Jamon Lucas τραυματίστηκε στον δεξί αστράγαλο και αποχώρησε από το παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά η Γαλατά βρήκε τον τρόπο στην επίθεση και με συνεχόμενα τρίποντα από τον Jaka Lakovic, κατέβασαν την διαφορά.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Με δικό τους σερί οι ερυθρόλευκοι απάντησαν και ξαναπήραν ¨κεφάλι¨ στο σκορ. Οι παίκτες του Oktay Mahmuti προσπαθούσαν ν’ ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, όμως οι Πειραιώτες κρατούσαν σταθερά την διαφορά κοντά στους 10 πόντους.

Στην τελευταία περίοδο τα πράγματα δεν άλλαξαν. Οι Τούρκοι έκαναν μια τελευταία προσπάθεια να γυρίσουν το παιχνίδι, όμως οι παίκτες του Ίβκοβιτς με καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές στην επίθεση ανταπεξήλθαν στην πίεση. Τα τρίποντα των Σπανούλη και Law στα τελευταία λεπτά ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

MVP τους αγώνα ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 20 πόντους, 8 ασιστ και 4 κλεψίματα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έβγαλε τρομερή ενέργεια και πάθος στο παρκέ ¨παρασέρνοντας¨ στον ρυθμό του τους συμπαίκτες του. με καλές επιλογές στην επίθεση οργάνωσε εξαιρετικά το παιχνίδι της ομάδας του και όπου χρειάστηκε σκόραρε, ενώ έδωσε σημαντικές βοήθειες και στην άμυνα.

Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Shumpert με 11πόντους. Ο Αμερικάνος forward δημιούργησε κυρίως με τα περιφερειακά του σουτ, προβλήματα στην άμυνα των ερυθρόλευκων.

Στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός θ’ αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας, τον περσινό του εφιάλτη την Σιένα.
Στ’ άλλα αποτελέσματα της βραδιάς: Εφές-ΤΣΣΚΑ 65-82
Μάλαγα-Μπιλμπάο 55-59
Σιένα-Ρεάλ Μαδρίτης 90-102

<
Keywords
Τυχαία Θέματα