Ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΡΤ στο matrix24.gr

10:08 19/6/2013 - Πηγή: TNSite

Οκτώ ημέρες συμπληρώνονται σήμερα Τετάρτη με την ΕΡΤ …βγαλμένη από την πρίζα. Παρά τη προχθεσινή απόφαση του ΣτΕ για να ανοίξει ξανά η δημόσια Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στο θέμα. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκπέμπουν το ζωντανό τους πρόγραμμα μέσω διαδικτύου (live streaming) από την ιστοσελίδα ert.gr.

Η Δημόσια Τηλεόραση βγήκε αιφνιδίως από την …πρίζα στις 11:15

το βράδυ της περασμένης Τρίτης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης και η ΕΡΤ ως νομικό πρόσωπο περιήλθε στη δικαιοδοσία του υπουργείου Οικονομικών. Η δε διαδικτυακή μετάδοση γίνεται μέσω ενός βαν της EBU που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της ΕΡΤ. Εκεί οι εργαζόμενοι στέλνουν εικόνα και ήχο σε δορυφόρο που έχει παραχωρήσει η EBU προκειμένου να τη λαμβάνουν τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Πάντως εξακολουθούν να μην αναμεταδίδονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, BBC, DW, TV5 και ΡΙΚ, τα οποία έβγαιναν στον αέρα μέσω της ΕΡΤ.

Παρά τις απειλές του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ότι θα προσφύγει δικαστικά εναντίον όσων αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ, δεκάδες μέσα δείχνουν live εικόνα, ανάμεσά τους και το matrix24.gr. Στο Ραδιομέγαρο έχουν διακοπεί οι τηλεφωνικές γραμμές και η πρόσβαση στο διαδίκτυο (από τον πάροχο ΟΤΕ, έπειτα από εντολή της κυβέρνησης), ωστόσο οι εργαζόμενοι έχοντας την συμπαράσταση του κόσμου εκπέμπουν το ζωντανό τους πρόγραμμα.

Συλλαλητήριο στο Ραδιομέγαρο στις 18:00

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, διοργανώνουν στις 18.00, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τις ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ. Κάλεσμα για συμμετοχή απευθύνει στους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ. «Συνδέουμε τον αγώνα μας ενάντια στις υποχρεωτικές μεταθέσεις και τις απολύσεις, ενάντια στο κλείσιμο σχολείων και τη δραματική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στα βάρβαρα μνημόνια και την πολιτική της λιτότητας και των περικοπών κυβέρνησης και τρόικας (Ε.Ε. – ΔΝΤ – ΕΚΤ) με το κίνημα που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες με αιχμή την ΕΡΤ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα