Βόμβα από το Β'Παγκόσμιο προκαλεί αναταραχή στο Βερολίνο

11:21 3/4/2013 - Πηγή: TNSite
Μια βόμβα 100 κιλών, ξεχασμένη από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εντοπίστηκε κοντά στον κεντρικό σταθμό Hauptbahnhof του Βερολίνου. Η αστυνομία απέκλεισε τους γύρω δρόμους, σταμάτησαν τα δρομολόγια των τρένων και έσπευσαν στο σημείο πυροτεχνουργοί για να αποφασίσουν πως πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ο σταθμός Hauptbanhof στο ΒερολίνοΧιλιάδες βόμβες που δεν έχουν εκραγεί παραμένουν θαμμένες στο έδαφος της γερμανικής πρωτεύουσας μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Το 2010, τρεις άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από έκρηξη

τέτοιου τύπου βόμβας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η βόμβα βρέθηκε στην Heidestrasse και η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί καθώς οι πυροτεχνουργοί εξετάζουν εάν θα μετακινήσουν ή θα πυροδοτήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό των 100 κιλών. Τα δρομολόγια των τρένων έχουν σταματήσει ή γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους βερολινέζους καθώς η βόμβα εντοπίστηκε νωρίς το πρωί ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει για τις δουλειές τους.

Υπολογίζεται ότι καθημερινά περνούν από το σταθμό, που άνοιξε το 2006, περίπου 1.100 τρένα τα οποία μεταφέρουν περισσότερους από 700.000 επιβάτες. Η βόμβα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας πριν την έναρξη κατασκευαστικών εργασιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα