Βόλος: Στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ η συσπείρωση της κεντροαριστεράς

20:49 3/6/2013 - Πηγή: TNSite
Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για να διαλυθούν τα κόμματα της κεντροαριστεράς και να ανασυντεθεί ένα ενιαίο, στις κρίσιμες στιγμές που ζει η χώρα, ούτε ενόψει ευρωεκλογών όπως πρότεινε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Μπίστης, επισήμανε από το Βόλο ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, που μίλησε στην Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, ενόψει των εκλογών της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, την ερχόμενη Κυριακή. Επιπλέον εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ
έχει το περιθώριο να διορθώσει λάθη του παρελθόντος αλλά και μεγάλη διαρροή πρωτοκλασάτων στελεχών και να προσελκύσει ψηφοφόρους από την δεξαμενή της κεντροαριστεράς και δη αυτούς που κατευθύνθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απέτυχε να πείσει ότι το βασικό πολιτικό ζητούμενο ήταν να είναι κανείς υπέρ ή κατά του μνημονίου.

Μιλώντας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, παρουσία και του δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη, του δημάρχου Ν. Πηλίου Ν. Φορτούνα, αντιδημάρχων Βόλου, του πρώην δημάρχου Βόλου Δημ. Πιτσιώρη και στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στο Νομό, ο κ. Σαχινίδης υπεραμύνθηκε της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνοντας τα ηνία της χώρας το 2009 αλλά και τη στάση ευθύνης που κράτησε στην πορεία. «Έχουμε τηρήσει μια στάση ευθύνης από την επομένη των εκλογών, που επιδιώξαμε να δημιουργηθεί μια τρικομματική κυβέρνηση και συνεχίζουμε με τον ίδιο υπεύθυνο τρόπο να απαντάμε στις αγωνίες και στους προβληματισμούς του Έλληνα πολίτη. Καταθέτουμε προτάσεις διεκδικούμε να κάνουμε διακριτό το πολιτικό μας στίγμα και πιστεύω ότι οι πολίτες θα αναγνωρίσουν αυτή την προσπάθεια που συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ» τόνισε. Εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιο περιθώριονα βελτιώσει τις επιδόσεις του και να καλέσει πίσω ένα μεγάλο μέρος από αυτούς τους πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί. Όποια δημοσκόπηση κι αν κοιτάξει κανείς θα διαπιστώσει ότι ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών που φθάνει ανάλογα και το 30 - 35% αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί. Είναι δικιά μας ευθύνη κι υποχρέωση να απευθυνθούμε σε όλους αυτούς που για διαφορετικούς λόγους άφησαν το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν με βάση την εμπειρία που συσσωρεύτηκε. Τώρα που κατέρρευσε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται αντιμέτωπος με το στρατηγικό αδιέξοδο των προτάσεών του, καταλαβαίνουν ότι το δίπολο που δημιουργήθηκε μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι η ώρα της ευθύνης και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για την πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση». Διαφώνησε με την πρόταση Μπίστη για αυτοδιάλυση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και δημιουργία ενός νέου κεντροαριστερού πόλου. «Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ. έχουν ξεκινήσει προσπάθεια να διαμορφώσουν εκείνες τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν τη σύγκληση των δυνάμεων της ευρύτερης κεντροαριστεράς που κινούνται στο σοσιαλοδημοκρατικό χώρο αλλά κάθε προσπάθεια να διαλυθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση επαναλαμβάνοντας το ανάλογο το γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Κυριακή θα στηθούν κάλπες για τη νέα Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις πρωτεύουσες των δήμων της Μαγνησίας. Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσεις στις 8π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 7μ.μ. Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή θα είναι εννεαμελής και είναι αυτή που θα εκλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος στο νομό.

Keywords
Τυχαία Θέματα