Βίντεο: Πολεμούν τον Άσαντ με καταπέλτες

13:50 27/7/2013 - Πηγή: TNSite

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι ξυλουργοί και οι υδραυλικοί που μάχονται στο πλευρό των ανταρτών κατασκευάζουν πρόχειρα όπλα που μοιάζουν σαν καταπέλτες.

Σε αυτούς τοποθετούν αυτοσχέδιες βόμβες τις οποίες εκτοξεύουν προς τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ και Δαμασκός συμφωνία για να προχωρήσει η έρευνα για τη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Συρία.

"Οι συζητήσεις ήταν λεπτομερείς και παραγωγικές

και οδήγησαν σε μια συμφωνία για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση από τη Νέα Υόρκη.

Την περασμένη Πέμπτη ο Ban Ki-moon δήλωσε ότι Περισσότεροι από 100.000 είναι πλέον οι καταγεγραμμένοι νεκροί του εμφυλίου πολέμου στη Συρία την τελευταία διετία.

Από αυτούς, πάνω από 2.000 έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του μήνα του Ραμαζανίου στη Συρία, στις 10 Ιουλίου, στην πλειονότητά τους αντάρτες και μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη Νέα Υόρκη, ο Μπαν και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι , συναντήθηκαν στην έδρα του ΟΗΕ και δήλωσαν πως δεν μπορεί να επιτευχθεί κάποια στρατιωτική λύση στη συριακή σύρραξη και πως συντρέχει μέγιστη ανάγκη για τη διεξαγωγή της διεθνούς συνδιάσκεψης στη Γενεύη.

"Δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη Συρία, δεν υπάρχει παρά μόνον μία πολιτική λύση. Θέλουμε πάντοτε να φέρουμε τα δύο αντιμαχόμενα μέρη σε μία συνδιάσκεψη "Γενεύη 2" ώστε να βελτιωθεί η "Γενεύη 1" και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να οργανωθεί αυτή το ταχύτερο δυνατόν", επισήμανε ο kerry.

Πηγή: Daily Mail, ΑΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα