Βίντεο: Ο χορός του Ομπάμα στην Τανζανία

20:42 2/7/2013 - Πηγή: TNSite

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του, την Τανζανία, όπου ομάδες τον υποδέχτηκαν χορεύοντας, κάνοντάς τον να ανταποκριθεί αναλόγως.

Η τελετή υποδοχής τα είχε όλα και όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν εκεί τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέσχισε το κόκκινο χαλί, θα καταλάβαιναν πως ο Μπαράκ Ομπάμα δε φοβάται να απομακρυνθεί από την αυστηρή εικόνα του αξιώματός του.

Όταν

μία ομάδα με παραδοσιακές στολές ξεκίνησε να χορεύει, ο πρόεδρος μπήκε στο ρυθμό και χόρεψε μαζί τους, ξεσηκώνοντας το συγκεντρωμένο πλήθος.

Στα πλαίσια της επίσκεψης τους ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα συνάντησαν την οικογένεια του Μαντέλα, όπως και το κελί στο οποίο κρατείτο επί 18 χρόνια ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής στο νησί Ρόμπεν.

Ο Ομπάμα άρχισε την περασμένη εβδομάδα από τη Σενεγάλη την πρώτη του μεγάλη περιοδεία στη μαύρη ήπειρο από την πρώτη εκλογή του πριν από πέντε χρόνια στην προεδρία των ΗΠΑ.

Η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην Τανζανία πραγματοποιείται έπειτα από αυτήν του κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ τον Μάρτιο. Η αύξηση της ισχύος της Κίνας στην αφρικανική ήπειρο είναι ένα από τα θέματα της περιοδείας του προέδρου των ΗΠΑ.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα