Βίντεο από την επίθεση στην εισπρακτική εταιρεία

16:07 13/12/2013 - Πηγή: TNSite
Κείμενο για την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη σε εισπρακτική εταιρεία δημοσιεύτηκε στο Indymedia, συνοδευόμενο από βίντεο του περιστατικού.

Οι συντάκτες του κειμένου που υπογράφουν σαν «Αναρχικοί-Αναρχικές», εξηγούν γιατί προχώρησαν στην επίθεση που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν σαν μια ενέργεια «αξιοπρέπειας, κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης, αντίστασης και μέρος του συνολικού αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο».

Οι συντάκτες

ξεκινούν περιγράφοντας με μελανά χρώματα τις σημερινές συνθήκες. «Σε αυτό τον κατήφορο ήρθε να προστεθεί και η αμφισβήτηση του υποτιθέμενου “ιερού” καπιταλιστικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας της κατοικίας. Όταν όμως ο καπιταλισμός λέει ιδιοκτησία, αναφέρεται στην ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και αυτά οφείλουν να είναι στα χέρια των λίγων. Αυτό εννοούν όταν βαφτίζουν την κατοικία ως επένδυση», σημειώνεται.

Στη συνέχεια επιτίθενται στις εισπρακτικές εταιρίες για τις οποίες όπως λένε «αδιαφορούν αν είναι νόμιμες ή παράνομες». «Οι εταιρίες αυτές εκβιάζουν, τρομοκρατούν και εκδίδουν διαταγές πληρωμής αναγκάζοντας τους οφειλέτες να υποθηκεύσουν τις κατοικίες τους. Αυτό που ακολουθεί είναι οι πλειστηριασμοί. Η μεγαλύτερη εταιρία τέτοιου είδους ανήκει στην οικογένεια του Δημήτριου Σιούφα, πρώην υπουργού και προέδρου της βουλής», υπογραμμίζουν οι συντάκτες.

Σε υστερόγραφο, εξηγούν ότι ήταν «πολιτική τους επιλογή» να μην έρθουν «σε αντιπαράθεση», όπως λένε, με τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, στο YouTube ανέβηκε βίντεο από την επίθεση εναντίον της εισπρακτικής εταιρείας. Μπορείτε να το δείτε παρακάτω..

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα