Βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Κρήτη

18:35 12/10/2013 - Πηγή: TNSite
Βίντεο που κατέγραψε τον ισχυρό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην Κρήτη δημοσιεύει η ιστοσελίδα Flashnews.gr.

Η δόνηση ήταν υποθαλάσσια και είχε επίκεντρο στα δυτικά του νησιού. Έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη αλλά και πολλά μέρη της Ελλάδας. Σύμφωνα με το Euronews, κάτοικοι που ζουν στα παράλια της Αιγύπτου

και του Λιβάνου γράφουν στο twitter ότι ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αντιληπτός και στις περιοχές τους!

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα και μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί τουλάχιστον τρεις μετασεισμοί, μεγέθους 3,4, 3,3 και 4,1 Ρίχτερ.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο προσδιορίζει στα 6,4 Ρίχτερ το μέγεθος της αρχικής δόνησης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cretalive, πολλοί πολίτες πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και βγήκαν στους δρόμους καθώς ο σεισμός τους έπιασε κυριολεκτικά στο ύπνο. Ένας ηλικιωμένος πανικοβλήθηκε και πήδηξε από τον πρώτο όροφο του σπιτιού του χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί σοβαρά.

Κατολισθήσεις έγιναν στο Φαράγγι στο Θέρισσο, όπου μάλιστα ένα λεωφορείο «εγκλωβίστηκε» χωρίς όμως ζημιές, όπως και στο Βλήτος Παλαιόχωρας.

Επίσης έσπασαν τζαμαρίες στην παλιά πόλη των Χανίων και μάρμαρα από μπαλκόνια παλαιών κτισμάτων.

Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα