Βγήκαν στους δρόμους και στη Θεσσαλονίκη

16:15 9/7/2013 - Πηγή: TNSite
Πορεία από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης μέχρι την Καμάρα πραγματοποίησαν το μεσημέρι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού, διαμαρτυρόμενοι για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων στο δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν στη Διεύθυνση Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης
συνέλευση όλων των δημοτικών αστυνομικών του νομού.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις των εργαζομένων, ο πρόεδρος του σωματείου των υπαλλήλων των ΟΤΑ και των δημοτικών επιχειρήσεων του νομού Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Παπανικολάου, διευκρινίζει ότι θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΟΤΑ. Εφόσον κηρυχθεί νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν νέες κατά τόπους συνελεύσεις των σωματείων.

Στο μεταξύ, στο θέμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας αναφέρθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου. «Έχω μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη "συμμαζέματος" στο Δημόσιο. Δεν μπορούμε, όμως, και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία απόλυση στην Περιφέρεια ή μετακίνηση σε άλλο φορέα. Οι Περιφέρειες σηκώνουν το αναπτυξιακό βάρος της χώρας. Αν μειωθεί το προσωπικό τους θα έχουν τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας. Υπάρχουν φορείς της κεντρικής διοίκησης με πλεονάζον προσωπικό. Έχω εμπιστοσύνη ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα τους εντοπίσει», σχολίασε. Διευκρίνισε, ακόμη, πως ο ίδιος έχει προτείνει μετακινήσεις προσωπικού από περιφερειακές ενότητες με πλεονάζον προσωπικό σε άλλες περιφερειακές ενότητες με έλλειψη προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ότι ο νόμος θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτος ώστε να επιτρέπονται μετακινήσεις εργαζομένων, εντός, πάντα, των ορίων της Περιφέρειας. Ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι τα παραπάνω ζητήματα θα τεθούν στη συνάντηση των περιφερειαρχών αύριο στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας, εξάλλου, ανέφερε ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2014. «Δεν έχω μάθει να κυνηγώ καρέκλες, αναλαμβάνω αποστολές. Η αποστολή μου στην Περιφέρεια δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο από τώρα» σχολίασε.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα