Βέβαιος για το «ναι» του Κογκρέσου ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντες

20:23 3/9/2013 - Πηγή: TNSite
Η πρόταση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη χρήση στρατιωτικής βίας στη Συρία πιθανότατα θα εγκριθεί από τη Γερουσία των ΗΠΑ, όχι όμως αν δεν γίνουν ορισμένες συγκεκριμένες αλλαγές στη διατύπωσή της, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του σώματος.

«Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», είπε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντες όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC αν θα συγκεντρωθούν οι 60 ψήφοι που απαιτούνται για να περάσει η

πρόταση. Πρόσθεσε όμως ότι «αυτό που θα δούμε τελικά θα είναι μια πιο επεξεργασμένη (πρόταση) από αυτήν που μας απέστειλε η κυβέρνηση».

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Τζον Κέρι και Τσακ Χέιγκελ θα παρουσιάσουν την πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης για τη Συρία στη συνεδρίαση της επιτροπής που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 21:30 (ώρα Ελλάδας).

Ο Μενέντες είπε ότι θέλει από τον Κέρι και τον Χέιγκελ να εξηγήσουν λεπτομερώς τι είδους επιχείρηση θα είναι αυτή που σχεδιάζει ο πρόεδρος Ομπάμα για τη Συρία. Η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά την Τετάρτη, κεκλεισμένων των θυρών αυτή τη φορά, για να συζητήσει τα δεδομένα που έχουν συλλέξει οι υπηρεσίες πληροφοριών για τη Συρία.

Αμέσως μετά η επιτροπή θα αρχίσει να εξετάζει την πρόταση με απώτερο σκοπό να την στείλει προς συζήτηση στη Γερουσία την επόμενη εβδομάδα. Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία, που θα πρέπει να εγκρίνουν και οι δύο την απόφαση, θα ξαναρχίσουν τις εργασίες τους, μετά τη θερινή διακοπή, στις 9 Σεπτεμβρίου.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα