«Βενεζολάνικες Ημέρες Πολιτισμού»: κινηματογραφικό αφιέρωμα!

01:43 16/10/2013 - Πηγή: TNSite

Η πολιτιστική ταυτότητα της Βενεζουέλας αποτυπώνεται στο φεστιβάλ «Βενεζολάνικες Ημέρες Πολιτισμού» (10-20 Οκτωβρίου) που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα σε συνεργασία με δέκα Δήμους της Περιφέρειας της Αττικής, Μουσικά Σχολεία, τον Σύλλογο Λατινοαμερικανών της Ελλάδας, ASCLAYE και την Εταιρία διανομής ταινιών,

New Star.

Στο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, συμπεριλαμβάνεται και ένας κύκλος προβολών με βραβευμένες ταινίες που μπορούν να μας μυήσουν στην Ιστορία και την καλλιτεχνική παράδοση της Βενεζουέλας.

Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη δουλειά που γίνεται στη Βενεζουέλα στον Τομέα της Μουσικής Εκπαίδευσης, που ξεκινά, ήδη, από την παιδική ηλικία, μέσω της προβολής της ταινίας «Να παίζεις και να αγωνίζεσαι». Πρόκειται για μια ταινία αφιερωμένη στον Κρατικό Οργανισμό της Βενεζουέλας για το Εθνικό Σύστημα Ορχηστρών Νέων και Παίδων της Βενεζουέλας (FESNOJIV), πιο γνωστός ως «El Sistema».

Η ταινία «Καρτ-ποστάλ από το Λένινγκραντ», σε σενάριο και σκηνοθεσία της Mariana Rondon, μια από τις μεγαλύτερες βενεζολάνικες παραγωγές και διεθνώς βραβευμένη, θα μεταφέρει το ελληνικό κοινό στην ατμόσφαιρα του ανταρτοπόλεμου των Απελευθερωτικών Ένοπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας (FALN) κατά της κυβέρνησης, την δεκαετία του 1960.

Επίσης, θα προβληθεί το δράμα «Ο Αδερφός», σε σκηνοθεσία Marcel Rasquin, που κέρδισε το βραβείο «Καλύτερης Ταινίας» στο 32ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και ήταν υποψήφια στην κατηγορία ξενόγλωσσης Ταινίας Βραβείου Όσκαρ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία δυο αγοριών που μεγάλωσαν μαζί σαν αδέλφια και αγωνίζονται να αποδράσουν από τις φτωχογειτονιές του Καράκας, χάρη στο μεγάλο τους ταλέντο στο ποδόσφαιρο.

Mέσω της προβολής της ταινίας «Νότια των Συνόρων», του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Oliver Stone, οι θεατές θα παρακολουθήσουν το οδοιπορικό του σκηνοθέτη στη Νότια Αμερική και τη συνάντηση του με επτά προέδρους. Ανάμεσά τους, ο Ούγκο Τσάβες, η Κριστίνα Κίρσνερ, ο Λούλα Ντα Σίλβα και ο Ράφαελ Κορρέα.

Οι κινηματογραφικές προβολές, οι συναυλίες παραδοσιακής μουσικής και τα μουσικά εργαστήρια του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα (11/10), στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Νυχάς» στα Καλύβια Θορικού (12/10), στην Αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» και στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης στην Πεύκη (13/10), στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου» στο Δήμο Άγιων Ανάργυρων-Καματερού (14/10), στο Κλειστό Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου στην Ηλιούπολη (15/10), στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου (16/10), στον Κινηματογράφο Τριανόν (16/10), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου Λατινοαμερικανών της Ελλάδας στο Κουκάκι (17/10), στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αστέρας στην Νέα Ιωνία (18/10), στην αίθουσα «Δ. Μπόγρη» στην Σαλαμίνα (19/10) και στον Κινηματογράφο Αλεξάνδρα στην Καλλιθέα (20/10).

Πληροφορίες: «Βενεζολάνικες Ημέρες Πολιτισμού» (10-20 Οκτωβρίου). Είσοδος ελεύθερη.

clickatlife.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα