Τσούρος!

03:28 22/4/2013 - Πηγή: TNSite

Δεν είναι ψάρι, γιατ.. Γλυκό του ‘δρόμου’ είναι και στην Ισπανία κάνουν ουρές για να το φάνε.. Δοκιμάστε το από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

250 γρ. νερό100 γραμμάρια Βούτυρο150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 πρέζα Αλάτι3 Αυγάάχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Ζυγίζουμε το νερό και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στο μάτι. Μέχρι να πάρει βράση το μείγμα και να λιώσει το βούτυρο ζυγίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε σε ένα μπολ, σπάμε και τα αυγά και τα ανακατώνουμε

λίγο με ένα πιρούνι.

Όταν βράσει το νερό με το βούτυρο αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το αλάτι και ρίχνουμε με μιας το αλεύρι. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε ξανά στο μάτι.

«Ψήνουμε» για 2 λεπτά ανακατεύοντας και προσέχουμε να μην αρπάξει από τον πάτο.

Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ και το χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Έτσι κρυώνει και δεν θα γίνουν ομελέτα τα αυγά…

Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και βάζουμε αρκετό λάδι σε μια κατσαρόλα..
Όταν το λάδι φτάσει τους 180 βαθμούς ρίχνουμε κομμάτι ζύμης μήκους μερικών εκατοστών και τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Θα χρειαστεί να τα γυρίσουμε μια φορά.

Τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί για να στραγγίξουν. Συνοδεύω με άχνη ζάχαρη (όπως τα σερβίρουν παραδοσιακά στην Ισπανία) ή και με λιωμένη σοκολάτα..

oisyntagesmoy.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα