Τσίπρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Θα είμαστε ενωμένοι απέναντι στο καθήκον. Μπορούμε να νικήσουμε

14:43 13/7/2013 - Πηγή: TNSite

Ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε αποφασισμένος να λύσει όλες τις παρεξηγήσεις και να απαντήσει στην κριτική που του ασκείται για την απόφασή του να ζητήσει από τις συνιστώσες να αυτοδιαλυθούν.

Αν κάποιες συνιστώσες νιώθουν, ότι δεν εκφράζονται, θα μπορούν να εκφράζουν τη διαφωνία τους, αλλά θα είναι ξεκάθαρο ότι αυτό θα γίνεται εντός του πλαισίου που θα θέτει το κόμμα.

"Ένα μέλος, ένα κόμμα, χωρίς προνόμια. Σας καλώ στην ψηφοφορία

της Κυριακής, να εκλέξετε εκπροσώπους από όλες τις συνιστώσες" είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι όλοι θα δεσμεύονται από τις συλλογικές αποφάσεις.

"Δεν υπάρχουν 'εμείς και εσείς'. Το συνέδριο θα αποφασίσει για όλα", πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι "απέναντι μας είναι ένας αντίπαλος που θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων γιατί θα χάσει τα πάντα, διαπλοκή, προνόμια και πρόσβαση στην εξουσία και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στο προσκήνιο όχι ως δύναμη εναλλαγής, αλλά ως δύναμη τεράστιων αλλαγών και ανατροπών".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για υποκρισία και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα σταθεί δίπλα στο πλευρό των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον δημόσιο τομέα, αλλά και στην ΕΡΤ και χαρακτήρισε τη νέα Δημόσια τηλεόραση ως "πειρατικό κανάλι" και τόνισε ότι θα έπρεπε να το ονομάζουν ΔΝΤ

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η νέα δικομματική κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη, αποκαλώντας την "συμμορία της καταστροφής" και κάλεσε σε ανένδοτο αγώνα για την

"Περνούν με την άνεση γκάνγκστερ την εξόντωση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων. Κάθε μέρα που περνά ο οδοστρωτήρας της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ισοπεδώνει και άλλα δικαιώματα και ανθρώπους", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο Γλέζος εκπροσωπεί τη συνισταμένη των αγώνων"

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς και στη διαφωνία του Μανώλη Γλέζου με τη διάλυση των συνιστωσών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο Μ. Γλέζος τον στενοχώρησε, ωστόσο δεν κρατάει καμία κακία και σημείωσε με νόημα ότι μπροστά στο καθήκον και την αλήθεια δεν χωράνε συναισθηματισμοί.

"Δεν εξεπλάγην από τον πυρήνα τον απόψεων του Μανώλη. Έχει σταθερά αυτές τις απόψεις από το 2003 έως σήμερα είναι απόψεις που τις εξέφρασε με θάρρος και παρρησία στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Δεκέμβρη. Με στενοχώρησε η ομιλία του Μανώλη, αλλά δεν κράτησα καμία κακία. Στους ανθρώπους που αγαπάς δεν κρατάς κακία.

Στενοχωρήθηκα, γιατί ο Μανώλης επέλεξε ως εκπρόσωπος μιας εκ των συνιστωσών και όχι ως εκπρόσωπος μιας ιστορικής γενιάς αγώνων, ανθρώπων, θυσιών. Το λέω αυτό γιατί ο Μ. Γλέζος εκπροσωπεί τη συνισταμένη των αγώνων, τη συνισταμένη των αγώνων της Αριστεράς. Εκπροσωπεί όλα εκείνα που έκαναν την Αριστερά να επιβιώσει από διωγμούς και παρανομίες.

Ξέρουμε να σεβόμαστε τα σύμβολά μας και να τα τιμάμε. Όμως πρώτον τα ίδια τα σύμβολά μας, μας έμαθαν να τιμάμε την αλήθεια, το καθήκον και τον αγώνα μας. Και την αλήθεια μας τη θέτει η ίδια η ζωή, που ζητά από μας υπερβάσεις. Οι εκατοντάδες χιλιάδες που έκαναν την υπέρβαση και μας ψήφισαν δεν έγιναν ούτε συριζολόγοι, ούτε Αριστεροί. Εμείς πρέπει να τους διαπαιδαγωγήσουμε" είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

"Στο καθήκον δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Τη μάχη δεν θα την κερδίσουμε αν το μήνυμα που εκπέμψουμε, είναι εσείς αλλάξτε και ελάτε εδώ, αλλά εμείς δεν θα αλλάξουμε. Όπως δουλεύαμε στο 3%, έτσι θα δουλεύουμε και στο 27%. Αυτός ο κόσμος δεν είναι δεδομένος. Πρώτα απ' όλα να αλλάξουμε εμείς και μετά ν' αλλάξουμε τον κόσμο. Μανώλη αυτό που θα κάνεις εσύ είναι αυτό που νομίζεις σωστό.

Όλοι μαζί θα πάρουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις και τη Δευτέρα θα έρθω να σε πάρω και θα πάμε μαζί σε όλους τους εργαζόμενους που μας χρειάζονται από άκρη σε άκρη της πατρίδας μας με στόχο να σταματήσουμε τη λαίλαπα του μνημονίου και να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε μια στέρεη βάση".

Ο κ. Γλέζος παρακολουθούσε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ανέκφραστος, κρατώντας σημειώσεις.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι "τα καλύτερα τραγούδια μας δεν τα έχουμε τραγουδήσει ακόμα".

H απάντηση του Μανώλη Γλέζου

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα