Το τραγούδι που άλλαξε την ζωή του Γιάννη Κότσιρα

12:02 23/1/2014 - Πηγή: TNSite

Το τραγούδι που άλλαξε όλη του την ζωή αποκάλυψε ο Γιάννης Κότσιρας, περιγράφοντας πώς ένιωσε όταν άκουσε τους στίχους!

Πρόκειται, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real», για το κομμάτι «Αλεξάνδρεια», σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους Άρη Δαβαράκη, το πρώτο, δηλαδή, τραγούδι του που ακούστηκε στα ραδιόφωνα.

«Η πρώτη φορά που το άκουσα ήταν σε μια μεσημεριανή εκπομπή του συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη, ο οποίος το προλόγισε κιόλας λέγοντας τα ονόματα των δύο δημιουργών και το δικό μου. Μίλησε και για το πόσο σπουδαία θέση κρατάει μέσα του η πόλη της Αλεξάνδρειας.

Διάβασε μάλιστα και ένα σημείο των στίχων. Το τελευταίο κομμάτι: “Γιασαλάμ θα πει τόσα χώρεσα/που το δαίμονά μου συγχώρεσα/για όλα του τα πάθη τα άγρια/γιασαλάμ θα πει Αλεξάνδρεια”», λέει ο Γιάννης και συνεχίζει: «είχα ένα πολύ μικρό ραδιοφωνάκι απ' όπου τα άκουσα όλα αυτά και χοροπήδαγα μέσα στο δωμάτιο μόνος μου. Και στα τρία λεπτά που κράτησε το τραγούδι πήρα τηλέφωνο όλο τον κόσμο, όσους πρόλαβα. Τους έλεγα: “βάλτε Ξανθούλη να με ακούσετε να τραγουδάω!”. Από την επομένη κιόλας εκείνης της εκπομπής, δεκάδες άνθρωποι μου λέγανε πόσο υπέροχο τους είχε φανεί το τραγούδι. Κι έλεγα κι εγώ μέσα μου: “Ωπ, τι γίνεται εδώ;”. Θα σου πω κάτι και πίστεψέ το απολύτως, γιατί είναι η καθαρή αλήθεια: ένα τραγούδι μού άλλαξε τη ζωή»!

Star.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα