Το Σάββατο έχει ντέρμπι: Μπάτμαν και Σούπερμαν βγάζουν εισιτήριο!

12:49 19/10/2013 - Πηγή: TNSite

H πιο αναμενόμενη κόμικ ταινία μετά την ανακοίνωσή της στο Comic Con του Σαν Ντιέγκο, το σίκουελ του «Man of Steel» που άτυπα αποκαλούμε «Μπάτμαν vs Σούπερμαν» δε θα αρχίσει γυρίσματα με τους πρωταγωνιστές πριν από το 2014.

Όμως το Σαββατοκύριακο που έρχεται, ο Ζακ Σνάιντερ θα βρεθεί στο στάδιο του Λος Άντζελες όπου θα πάρει πλάνα από το κολλεγιακό ντέρμπι East LA εναντίον Victor Valley για να αναπαραστήσει τον αγώνα ανάμεσα στις πανεπιστημιακές ομάδες της Γκόθαμ Σίτι και της Μετρόπολις. Το συνεργείο της ταινίας θέλει κυρίως να χρησιμοποιήσει τα πλάνα του συγκεντρωμένου

πλήθους και τον παλμό του ντέρμπι για να «χτίσει» τη δική του μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στις ομάδες του Μπάτμαν και του Σούπερμαν στην ταινία, όπου όλοι περιμένουν να δουν τον Μπεν Άφλεκ να φοράει τη μάσκα της νυχτερίδας.

Το συγκεκριμένο στάδιο του East Los Angeles College έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρλεθόν σε γυρίσματα, ενώ το κολλέγιο θα προσπαθήσει φυσικά να εκμεταλλευτεί τη φήμη του πολυδιαφημισμένου μπλοκμπάστερ: «Η Warner θέλησε να μας στηρίξει κι αυτό το γύρισμα είναι μεγάλη ευκαιρία για να αναδειχθεί το ELAC. Μας επέλεξαν γιατί όσοι έχουν έλθει και παλιότερα εδώ για παραγωγές έχουν φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις» δηλώνει ο εκπρόσωπος του ιδρύματος, ενώ οι πρακτικές οδηγίες προς το κοινό αναμεταδίδονται μέσω της τοπικής εφημερίδας:

Τρεις λήψεις θα γίνουν συνολικά για είκοσι λεπτά κατά τη διάρκεια της διακοπής του αγώνα στο ημίχρονο. Οι κάμερες θα καταγράψουν τη συμμετοχή του κόσμου στην ατμόσφαιρα του ντέρμπι μαζί με τους ηθοποιούς που θα παραβρεθούν, ενώ η παραγωγή ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει για τα κοντινά πλάνα της κερκίδας τους πρώτους 2000 οπαδούς που θα προσέλθουν στο γήπεδο. Για τη βοήθεια που θα παράσχουν θα πάρουν συλλεκτικά T-shirts και δωράκια από την ταινία, αν και νομίζουμε ότι από μόνη της η εμπειρία της συμμετοχής στα γυρίσματα μιας υπερπαραγωγής μάλλον αρκεί για να συρρεύσει πλήθος εθελοντών.

Αυτό που δεν έχει πάντως διευκρινιστεί είναι αν η λήψη αυτή απαιτεί και τους δυο πρωταγωνιστές στο στάδιο. Γιατί αν είναι να δεις πρώτος τον Μπεν Άφλεκ με το κοστούμι του Μπάτμαν και να γίνεις μάρτυρας των «ζωντανών» αντιδράσεων του κόσμου απέναντι σε αυτήν τη μεταμόρφωση, ας αυξήσουν και το εισιτήριο!

Σε μια ακόμα είδηση που αφορά στο φιλόδοξο πρότζεκτ του Σνάιντερ, ο συνθέτης των υπέροχων soundtrack της μπατμανικής τριλογίας του Κρις Νόλαν και του «Ανθρώπου από Ατσάλι», Χανς Τσίμερ δηλώνει απρόθυμος να επιστρέψει στις παρτιτούρες του για το score του υβριδικού εγχειρήματος Μπάτμαν vs Σούπερμαν. Όπως ανέφερε, δεν του έχει ακόμα προταθεί κάτι συγκεκριμένο, αλλά ο ίδιος προς το παρόν, παρόλο που διευκρινίζει ότι η συνεργασία του με το Σνάιντερ ήταν ομαλή, «δε βλέπει κανένα λόγο να εμπλακεί στην ταινία».

Ο Τσίμερ παρόλα αυτά, διατηρεί τους δεσμούς του με τον Σούπερμαν, «δένοντας» μουσικά τις μελωδίες που τον συνόδευσαν στις κινηματογραφικές του περιπέτειες μέσα στο χρόνο, σε ένα μικρό animated ταινιάκι που ο Ζακ Σνάιντερ και ο «μπαμπάς» της καρτούν εκδοχής του κλασικού υπερήρωα, Μπρους Τιμ ετοίμασαν για τον φετινό επετειακό εορτασμό των 75 χρόνων από τη γέννησή του.

Σε μια δίλεπτη ανασκόπηση της σαρωτικής παρουσίας του Σούπερμαν στα εξώφυλλα των πρώτων κόμιξ μέχρι τη μεγάλη οθόνη και με μια πολυμελή ορχήστρα υπό τον Τσίμερ να «συγχωνεύει» μουσικά τις εποχές, αυτό το μικρού μήκους που θα μπορούσε να τιτλοφορείται «όλος ο Σούπερμαν σε δύο λεπτά» περιλαμβάνει χαρακτηριστικές, εικόνες, σκηνές και στιγμές της εξέλιξης του ήρωα στο χρόνο, μαζί με την πορεία όσων συνδέθηκαν με αυτό. Ακόμα κι αν οι πιο ενημέρωμένοι φαν μπορεί να έχουν τη δική τους άποψη για το ιδανικό cut, αυτός ο μικρός φόρος τιμής στον υπερήρωα περιλαμβάνει highlights και αναφορές που μπορεί να «ζιπάρουν» υπερβολικά 75 χρόνια ιστορίας σε ένα δίλεπτο, αλλά κλείνουν το μάτι σε ορόσημα της ζωής του. Δείτε το βίντεο στη συνέχεια:

Ανθή Νταουσάνη

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα