Το πρώτο μέρος της Συλλογής Βογιατζόγλου στην Πινακοθήκη ''Σπάρτη''

14:38 3/10/2013 - Πηγή: TNSite

Μια σημαντική έκθεση ζωγραφικής εγκαινιάζεται στις 7 Οκτωβρίου στην πινακοθήκη «Σπάρτη», με έργα της Συλλογής Βογιατζόγλου, μιας συλλογής που εστιάζει στη ζωγραφική και τον άνθρωπο.

Η συλλογή συγκεντρώνει διαφορετικές τάσεις και ρεύματα που συνέβαλαν στην ιστορία και την εξέλιξη της νεοελληνικής ζωγραφικής και θα παρουσιαστεί χρονολογικά σε 5 ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει τη ζωγραφική από 1870 μέχρι το 1935, η δεύτερη από το 1935 ως το 1960, η τρίτη από το 1960 ως το 2000, η τέταρτη περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική και κατασκευές από το 2000 ως σήμερα και

η πέμπτη και τελευταία σχέδια, χαρακτικά και γλυπτική από το 1900 ως σήμερα.

O αρχιτέκτονας Γιώργος Βογιατζόγλου συγκεντρώνει τα τελευταία τριάντα χρόνια παραστατικά έργα μέσα από το προσωπικό του αισθητήριο για την τέχνη και την αγάπη του για τους καλλιτέχνες. Το τελάρο, οι πλαστικές αξίες της ζωγραφικής, αποτελούν τη φυσιογνωμία της συλλογής που στο σύνολό της υμνεί τον άνθρωπο, χάρη όμως στις επιλογές του συλλέκτη, υποστηρίζει το σύνολο της τέχνης.

H Πινακοθήκη «Σπάρτη» έχοντας στόχο να γίνει μονάδα πολιτιστικής κληρονομιάς, οργανώνει στο πλαίσιο της έκθεσης, παράλληλες εκδηλώσεις, σεμινάρια και ξεναγήσεις.

Με την ευκαιρία της έκθεσης θα εκδοθεί 4χρωμος κατάλογος, με κείμενα των Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου, Μαίρης Μιχαηλίδου και Ελένης Κυπραίου.

Διάρκεια έως 25 Ιανουαρίου 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα