Το νέο εκατοδόλαρο δεν είναι πράσινο , είναι Hi-tech

12:22 9/10/2013 - Πηγή: TNSite

Μετά από αναμονή αρκετών ετών η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α, έθεσε σε κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων. Αυτό έχει νέες αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας, με στόχο να μπορούν να αναγνωρίζονται ευκολότερα και να παραχαράσσονται δυσκολότερα.

Όπως μεταδίδει το CBS, τα νέα χαρτονομίσματα φέρουν, πέραν των παραδοσιακών χαρακτηριστικών ασφαλείας, και τρισδιάστατη ταινία με κινούμενες

εικόνες. Πρόκειται για εικόνες των εκατοδόλαρων, που μετατρέπονται σε καμπανάκια και κινούνται προς τα άνω ή πλαγίως αναλόγως πώς διπλώνεται το χαρτονόμισμα.

Το νέο χαρτονόμισμα είναι το αποτέλεσμα περισσότερων από δέκα χρόνων έρευνας και ανάπτυξης, καθώς οι εξελίξεις στο λογισμικό σχεδιασμού και την εκτύπωση υψηλής ποιότητας έχουν διευκολύνει το έργο των παραχαρακτών, ενώ έχουν κάνει πιο δύσκολο τον εντοπισμό των πλαστών χαρτονομισμάτων.

Με ανακοίνωση της η FED αναφέρει ότι το χαρτονόμισμα θα φέρει και πάλι την εικόνα του Ben Franklin. Θα διαθέτει αυξημένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως - μεταξύ άλλων- μπλε τρισδιάστατη "κορδέλα" και σχήματα και αριθμούς που αλλάζουν χρώμα ενώ μετακινεί κανείς το χαρτονόμισμα.

Το εκατοδόλαρο είναι το αγαπημένο χαρτονόμισμα των παραχαρακτών καθώς χρησιμοποιείται ευρέως στο εξωτερικό.

(Πηγή: CBS)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα