Το ήμισυ των Βρετανών πιστεύουν στα φαντάσματα

20:36 16/9/2013 - Πηγή: TNSite

Την έρευνα πραγματοποίησε το YouGov. Μάλιστα ένα στα πέντε άτομα δήλωσαν ότι είχαν μία υπερφυσική εμπειρία.

To ενδιαφέρον για τα φαντάσματα φαίνεται ότι έχει αυξηθεί, καθώς τηλεοπτικά σόου όπως το Most Haunted, όπου πρωταγωνίστησε η Yvette Fielding απολαμβάνουν μεγάλη δημοφιλία, ενώ έχουν αυξηθεί και οι "περίπατοι φαντασμάτων" σε... στοιχειωμένα σπίτια.

Σε δήλωσή του ο Dave Wood, πρόεδρος της Ένωσης Επιστημονικής Έρευνας Αφύσικων Φαινομένων (Αssap), για λογαριασμό της

οποίας διεξήχθη η έρευνα τονίζει: "Θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι μία κοινωνία που έχει αντιμετωπίσει την οικονομική ανασφάλεια και κυριαρχείται από τις πληροφορίες και την τεχνολογία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν καταφύγιο σε υπερφυσικά φαινόμενα, ενώ στο παρελθόν μπορεί να έβρισκαν καταφύγιο στη θρησκεία".

Μπορεί όλο και περισσότεροι να πιστεύουν στα φαντάσματα, ωστόσο ο αριθμός των ατόμων που πιστεύουν στα UFO, μειώνεται. Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 39% πιστεύει στα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, ενώ το 2008 το ποσοστό ανερχόταν στο 52%.

Ο Wood εξέφρασε επίσης την έκπληξή του για τα συμπεράσματα ότι η πίστη στα φαντάσματα και τα UFO ήταν υψηλότερη στις γυναίκες 63% από ό, τι στους άνδρες 42%.

Η Assap ιδρύθηκε το 1981, ενώ πρώτος πρόεδρος της ήταν ο Michael Bentine.

Ο σημερινός πρόεδρος, Lionel Fanthorpe, ισχυρίστηκε ότι ο Βασιλιάς Αρθούρος ήταν ένα άλιεν, ο οποίος ήρθε στη γη για να σώσει τους ανθρώπους από την εισβολή εξωγήινων .

Πηγή:Daily Telegraph

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα