Τι αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ

14:07 8/10/2013 - Πηγή: TNSite
Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για την ελληνική διάσωση προχωρά η Wall Street Journal, επικαλούμενη απόρρητα έγγραφα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, το ΔΝΤ προχώρησε στην ελληνική διάσωση, παρά τις εσωτερικές διαφωνίες για την αποτελεσματικότητά της, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις του Ταμείου.

Τα νέα στοιχεία έρχονται στο φως

την ώρα που το ΔΝΤ πιέζει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να δεχθούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σε έναν νέο γύρο δύσκολων διαπραγματεύσεων.

Η ιδέα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γερμανία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς θα πληγούν οι φορολογούμενοι.Ωστόσο, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, αποτελεί μια ευκαιρία καθώς το ΔΝΤ καθιστά τώρα τη μελλοντική στήριξη να εξαρτάται από τη σημαντική μείωση του φορτίου χρέους της Ελλάδας.

Τα αυστηρά εμπιστευτικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η Wall Street Journal, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και καταδεικνύουν τη μάχη που δόθηκε στο εσωτερικό του Ταμείου, ώστε να αποτραπεί η οικονομική καταστροφή.

«Η ελληνική διάσωση δεν ήταν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματούχος που συμμετείχε στη συνάντηση του 2010.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα