Θεσσαλονίκη: Επετειακό συνέδριο για οστεοαρθρίτιδα και οστεοπόρωση

04:35 21/5/2013 - Πηγή: TNSite

Θεσσαλονίκη: Επετειακό συνέδριο για οστεοαρθρίτιδα και οστεοπόρωση

Θεσσαλονίκη 17 Μαϊου 2013

Η Οστεοπόρωση και η Οστεοαρθρίτιδα, δύο διαφορετικές νοσολογικές οντότητες, είναι οι δύο κύριες εκφυλιστικές νόσοι φθοράς των οστών που αποτελούν μεγάλα ιατρικά και κοινωνικά προβλήματα δεδομένου ότι προσβάλλουν τα 2/3 του πληθυσμού μετά τη μέση ηλικία με συνέπεια πολλαπλά αυτόματα κατάγματα (οστεοπόρωση) ή βαριές αναπηρίες

στα ισχία και γόνατα (οστεοαρθρίτις). Η πρόοδος, τόσο στη διερεύνηση και μελέτη των δύο αυτών προβλημάτων, όσο και στη θεραπεία τους τα τελευταία χρόνια είναι θεαματική και οι προοπτικές είναι εξαιρετικά αισιόδοξες.

Η Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” εδώ και χρόνια οργανώνει ετήσια συνέδρια χωριστά για τις δύο αυτές μάστιγες. Εφέτος λόγω της γενικότερης συγκυρίας ενώνονται σε ένα συνέδριο κοινό, εστιάζοντας κυρίως στο τι καινούριο υπάρχει στη διάγνωση και θεραπεία. Έτσι, σε 60 διαλέξεις- εισηγήσεις από ειδικούς θα αναπτυχθούν μεταξύ των άλλων η Οστεοπόρωση και η άσκηση, η Οστεοπόρωση στα παιδιά, οι καινούριες διαγνωστικές μέθοδοι και τα καινούρια φάρματα για την Οστεοπόρωση, καθώς και οι προσπάθειες αναγέννησης, επούλωσης του αρθρικού χόνδρου, οι καινούριες χειρουργικές τεχνικές στις αντικαταστάσεις αρθρώσεων, ο ρόλος της παχυσαρκίας, ειδικές μορφές αρθρίτιδας κ.α.

Με την ευκαιρία, στα πλαίσια του συνεδρίου, θα γιορτασθεί η 1η δεκαετία (2003-2013) της Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής και θα παρουσιασθεί το έργο της.

Το συνέδριο αρχίζει στις 23/5 ημέρα Πέμπτη στις 17.00 με την Οστεοπόρωση και θα τελειώσει το Σάββατο 20.00 με την Οστεοαρθρίτιδα. Η επίσημη έναρξη και ο εορτασμός της 10ετίας θα γίνει στις 24/5 από τις 19.00 έως τις 22.00.

Η όλη εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο καινούριο πολιτιστικό εκπαιδευτικό κέντρο “Γ. & Χ. Κρασσά” στον κεντρικό δρόμο προς ΠΑΝΟΡΑΜΑ λίγο μετά το Κολλέγιο Ανατόλια, αριστερά.

TA NEA

Keywords
Τυχαία Θέματα