«Θέλουμε δουλειά σε πολλούς τομείς»

21:35 9/7/2013 - Πηγή: TNSite
Η φιλική ήττα (2-0) από την Ανόρθωση, ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Αναστασίου.

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι μονάχα στο πρώτο εικοσάλεπτο και ο προπονητής του «τριφυλλιού» στάθηκε στη δουλειά που χρειάζεται ακόμα το «τριφύλλι» σε πολλούς τομείς, ώστε να εμφανιστεί ο σύλλογος έτοιμος για τη νέα αγωνιστικής περίοδο.

«Οι μικροί αρχίζουν και

συνειδητοποιούν σιγά - σιγά τι σημαίνει επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είμαι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά τους και την αγωνιστική τους νοοτροπία» είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής των «πράσινων».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου στους απεσταλμένους δημοσιογράφους στην Ολλανδία:

-Δεύτερο φιλικό με την Ανόρθωση. Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Τα δικά συμπεράσματα ποια ήταν;

«Τα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι θέλουμε πάρα πολύ δουλειά, σε πολλούς τομείς. Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για τους μικρούς, αλλά σαν εμπειρία ήταν τεράστια και αρχίζουν να συνειδητοποιούν σιγά-σιγά τι σημαίνει επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Γιατί είναι διαφορετικό να παίζεις στους Νέους και διαφορετικό να παίζεις στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού.

Είδαμε κάποια πράγματα που ζητάμε στο παιχνίδι μας, όπως το “χτίσιμο” της επίθεσης από πίσω, την κυκλοφορία της μπάλας. Σίγουρα από τη στιγμή που δεχθήκαμε πίεση αρκετά ψηλά, εκεί θα έπρεπε η αντίδρασή μας να είναι αρκετά καλύτερη.

Αλλά είναι αυτό που προείπα, ότι δηλαδή χρειάζεται πολύ δουλειά. Δεν μπορούν από τη μία στιγμή στην άλλη να αλλάξουν πράγματα. Αυτά τα παιχνίδια μας δίνουν μεγάλο φόρτο εργασίας και μας κάνουν... χαρούμενους γιατί θα έχουμε πολλά να κάνουμε στις επόμενες ημέρες».

-Ο κόσμος έχει συνηθίσει να βλέπει τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή και με διαφορετική εικόνα. Τι θα λέγατε στον απλό φίλαθλο, πως θα πρέπει να προσεγγίσει το παιχνίδι της ομάδας;

«Για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τα παιδιά, γιατί έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν, προσπάθησαν πολύ κι έδειξαν τρομερή διάθεση. Από εκεί και πέρα είναι κάποια πράγματα που θέλουμε να βάλουμε στο αγωνιστικό μας κομμάτι που αφορά την ανάπτυξη από πίσω, την κίνηση στα χαφ.

Το τελευταίο δεν το είχαμε καθόλου. Είχαμε πολλά παιδιά που ήταν αγχωμένα και ίσως λίγο... φοβισμένα. Κάτι που μπορώ να το καταλάβω και να δικαιολογήσω και τα παιδιά. Θα ήταν άδικο να πούμε οτιδήποτε. Προσπάθησαν κι εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά τους και την αγωνιστική τους νοοτροπία. Απλά θα πρέπει να παίζουν πιο πολύ με το μυαλό, να έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους και αυτά τα πράγματα χρειάζονται και λίγο χρόνο.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν κάνει αρκετά χρόνια υπομονή και το να λέμε γενικά τη λέξη υπομονή είναι λίγο δύσκολο στην Ελλάδα. Για μένα είναι σημαντικό να στηρίξουν αυτά τα παιδιά, γιατί αυτά θα είναι το μέλλον της ομάδας.

Και η νοοτροπία τους που είναι πολύ καλή και ο τρόπος δουλειάς τους -που βλέπετε καθημερινά εδώ στις προπονήσεις τι προσπάθεια κάνουν και τι ιδρώτα χύνουν- θα βελτιώνονται καθημερινά και θα γίνονται ακόμη καλύτεροι. Εξάλλου, έχουμε ακόμη 6 εβδομάδες μέχρι την έναρξη της σεζόν, λείπουν και κάποιοι παίκτες και σίγουρα η ομάδα θα είναι τελείως διαφορετική στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος».

-Μήπως αδικούνται αυτά τα παιδιά που έχουν έρθει όλα μαζί στην πρώτη ομάδα και δεν έχουν δίπλα τους κάποιους πιο έμπειρους;

«Σίγουρα θέλουμε να έχουμε μαζί μας και ορισμένους πιο έμπειρους παίκτες, για να γίνει καλύτερη δουλειά και να ανέβει και το επίπεδο. Να βελτιώνονται δίπλα τους και τα νέα παιδιά μέσα από την προπόνηση και τα παιχνίδια. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε και δεν μας ανησυχεί. Δεν μας φοβίζει. Κι από την άλλη όμως και οι ίδιοι θα πρέπει να μάθουν ότι σε ηλικία 19-20 ετών, το να παίζεις στην α' ομάδα του Παναθηναϊκού, το να φοράς αυτή τη φανέλα έχει απαιτήσεις και δεν είναι τόσο εύκολο.

Νομίζω ότι είναι πολλά πράγματα μαζί, αλλά όπως είπα έχουν τρομερή διάθεση και σε συνεργασία με κάποιους πιο έμπειρους παίκτες, όπως ο Ντα Σίλβα που έχει ηγετικά χαρακτηριστικά και το βλέπετε καθημερινά στην προπόνηση, αλλά και με τους άλλους που θα έρθουν, η εικόνα της ομάδας θα βελτιωθεί πάρα πολύ».

-Ως προπονητής τι μπορείτε να κάνετε για να αποβάλλει ένα νέο παιδί αυτό τον «φόβο»;

«Αυτό που λέω από την πρώτη μέρα στα παιδιά και το λέω σε κάθε ομιλία που κάνω είναι πως δεν θα πρέπει να έχουν φόβο. Τους έχουμε τρομερή εμπιστοσύνη και γι' αυτό εξάλλου βρίσκονται εδώ, γι' αυτό παίζουν τα παιχνίδια. Εκπροσωπούν την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού.

Εξαρτάται από τους ίδιους κατά πόσο θα το βγάλουν. Κατανοώ το άγχος τους, ότι και να λέμε δεν είναι μικρό πράγμα να φοράς τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ειδικά όταν υπάρχουν πάρα πολλοί πιτσιρικάδες μαζεμένοι, αλλά νομίζω ότι όλοι μαζί προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό της ομάδας κι αυτό τους τιμάει...».

Πηγή: Sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα