Τέσσερις στο σκαμνί για τη μεγάλη χασισοφυτεία στο Αστρίτσι

11:08 17/7/2013 - Πηγή: TNSite
Στις 26 Ιουλίου εκδικάζεται στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου η υπόθεση της χασισοφυτείας που είχε εντοπιστεί τον Σεπτέμβριο του 2012 σε αγροτική περιοχή κοντά στο Αστρίτσι.

Άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών είχαν συλλάβει επ' αυτοφώρω ορισμένους εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσα από ρεματιές και λαγκάδια, κρατώντας στα χέρια σακιά με χασίς. Συνολικά στην υπόθεση εμπλέκονται έξι άτομα, ωστόσο στο εδώλιο παραπέμπονται τέσσερις Κρητικοί, δύο αδέλφια και ένας φίλος τους από χωριό του Ηρακλείου και ένας νεαρός από τον

Μυλοπόταμο.

Ένας Αλβανός που ήταν στην χασισοφυτεία κατάφερε να διαφύγει ενώ ακόμα φέρεται να εμπλέκεται ένας ανήλικος, για τον οποίο διαχωρίστηκε η υπόθεση.

Το ενδιαφέρον είναι ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους εμπλέκονται σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς και στην μεγάλη υπόθεση που αποκαλύφθηκε δύο μήνες μετά, τον Νοέμβριο του 2012, και αφορά στην αποκαλούμενη μαφία των ναρκωτικών στην Κρήτη με την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης.

Η δημοσιοποίηση του περιεχομένου των εκατοντάδων παγιδευμένων συνομιλιών των εμπλεκομένων μεταξύ τους και προς τρίτα πρόσωπα προκάλεσε τριγμούς στην κοινωνία της Κρήτης αλλά και στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ αφού είχαν καταγραφεί αλλεπάλληλες επικοινωνίες βασικών κατηγορουμένων με ένστολους, οι οποίες κρίθηκαν ως ύποπτες και επιλήψιμες και τελικά σε ορισμένες περιπτώσεις αξιόποινες.

Σε ό,τι αφορά στην επικείμενη δίκη για την χασισοφυτεία του Σεπτεμβρίου, οι καταθέσεις αστυνομικών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης είναι καταπέλτης αφού περιγράφουν με λεπτομέρειες τις κινήσεις των εμπλεκομένων στην διάρκεια της πολυήμερης παρακολούθησης της φυτείας, ποιος έμπαινε, ποιος έβγαινε, ποιες ώρες και με ποιο αυτοκίνητο.

Πηγή: prismanews.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα