Τέσσερις νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Θάλασσα

02:12 25/8/2013 - Πηγή: TNSite
Τέσσερις άνθρωποι που εργάζονταν για υπεργολάβους της Total σε πετρελαϊκές πλατφόρμες σκοτώθηκαν χθες βράδυ σε δυστύχημα με ελικόπτερο στη Βόρεια Θάλασσα ανοικτά της Σκωτίας, ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός όμιλος.

Το ελικόπτερο, ένα Super Puma AS332 L2 της εταιρίας Eurocopter, μετέφερε 18 ανθρώπους.

Δεκατέσσερις από αυτούς, ανάμεσά τους και τα δύο μέλη του πληρώματος, διασώθηκαν και διακομίστηκαν γρήγορα στο νοσοκομείο.

Απόψε μόνο δύο από

αυτούς βρίσκονταν ακόμη στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το ελικόπτερο, που ανήκε στην εταιρία CHC η οποία εργάζεται για λογαριασμό της Total, είχε εγκαταλείψει την πλατφόρμα πετρελαίου και αερίου του Μπόργκστεν Ντόλφιν και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο Σάμπουργκ στα νησιά Σέτλαντ, όταν συνέβη το δυστύχημα, σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από τον προορισμό του, χθες βράδυ.

«Φαίνεται πως υπήρξε μια καταστροφική απώλεια ελέγχου που είχε ως αποτέλεσμα μια ξαφνική πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα, χωρίς να είναι δυνατό να γίνει ελεγχόμενη προσγείωση», δήλωσε ο Τζιμ Νίκολσον, υπεύθυνος συντονισμού διάσωσης για την RNLI.

«Είναι θαύμα πώς δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα σε ένα δυστύχημα αυτού του τύπου», πρόσθεσε.

Ο σκωτσέζος πρωθυπουργός Άλεξ Σάλμοντ εκτίμησε πως είναι «πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν τα αίτια αυτής της τρομερής τραγωδίας».

Το ελικόπτερο «φαίνεται πως δεν είχε αρκετή δύναμη», διηγήθηκε στο Sky Νews η μητέρα ενός από τους διασωθέντες, αφού μίλησε με τον γιο της, τον Σαμ Σμιθ.

«Ήταν κοντά στο παράθυρο από το οποίο κατάφερε να διαφύγει (...). Μοιάζει εξωπραγματικό», πρόσθεσε η Αμάντα Σμιθ στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα