Τα σημαδεμένα διαμερίσματα όπου διαμένουν μετανάστες και οι οργανωμένες σε βάρος τους επιθέσεις

10:57 7/10/2013 - Πηγή: TNSite

Φτάνοντας στο πρώτο διαμέρισμα, αντικρίζουν την πόρτα "σημαδεμένη" με τον "Κέλτικο Σταυρό", ναζιστικό σύμβολο.

Στο διαμέρισμα διαμένουν μετανάστες. Το ίδιο σημάδι υπάρχει στις πόρτες κι άλλων διαμερισμάτων, μία από τις οποίες φέρει ακόμη τα σημάδια πρόσφατης επίθεσης.

Σε άλλον όροφο μένει ο Αμπντούλ από το Αφγανιστάν, στην πόρτα του διαμερίσματος του οποίου υπάρχει επίσης το χαρακτηριστικό σύμβολο.

Το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, στις 10μμ δέχθηκε επίθεση από 10 άτομα.

"Πήγα να ξεκλειδώσω για να μπω στο σπίτι, όταν δύο φουσκωτοί άνδρες με έπιασαν από τον σβέρκο και μου είπαν,

ότι είναι από την Αστυνομία και να ανοίξω, να τους δώσω τα χαρτιά μου και τα λεφτά μου. Έπειτα εμφανίστηκε η κα... ", αφηγείται.

Η Γ.Δ. είναι υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α' Αθήνας, που διαμένει στην πολυκατοικία.

"Αυτή καθόταν στην πόρτα, για να μην το σκάσω. Άρχισαν να με χτυπούν στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου και μου είπαν 'Ό,τι σου λέει αυτή η γυναίκα, θα το κάνεις. Αυτή είναι το αφεντικό της πολυκατοικίας'. Ζαλίστηκα από τα χτυπήματα. Μου είπαν 'Θα φύγεις από εδώ. Αν δεν φύγεις, θα σου κόψω το κεφάλι'. Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσουν κι άρχισα να κλαίω. Φοβήθηκα για τη ζωή των παιδιών μου, τα οποία ευτυχώς έλειπαν", λέει ο Αφγανός μετανάστης.

Ο Αμπντούλ μένει εκεί με τα 2 παιδιά του τα τελευταία 4 χρόνια. Η γυναίκα του έχει πάρει πολιτικό άσυλο στη Σουηδία και μένει εκεί με τα άλλα 4 παιδιά τους.

Η επίθεση εναντίον του κράτησε περίπου 15 λεπτά. Αφού έκαναν το διαμέρισμα "φύλλο και φτερό", έφυγαν με μία απειλή:

"Αν πας στην Αστυνομία, θα σε στείλω στο νοσοκομείο. Στην Αστυνομία είναι όλοι φίλοι μου. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα".

Δύο ημέρες αργότερα, επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα