ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης στη Βενεζουέλα με στήριξη ΗΠΑ

13:14 17/4/2013 - Πηγή: TNSite

Προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης στη Βενεζουέλα, με τη στήριξη των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Οργάνωσης Αμερικανικών Κρατών, «βλέπει» ο συντονιστής του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος με αφορμή τις βίαιες συγκρούσεις που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες.

Όπως αναφέρει, όλοι οι νεκροί είναι «μέλη του Ενοποιημένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ ένοπλοι οπαδοί της αντιπολίτευσης επιτίθενται

και στα κρατικά καταστήματα διατροφής Μερκάλ και σε δημόσια κέντρα υγείας».

Ο κ. Ήσυχος υπογραμμίζει την ανάγκη «ο δημοκρατικός κόσμος, τα κόμματα και οι κυβερνήσεις, να δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους και να καταγγείλουν τα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στη χώρα», σημειώνοντας μάλιστα πως «α κυρίαρχα media τηρούν στάση απόλυτης σιγής».

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι η πρώτη φορά που μια χώρα της Λατινικής Αμερικής με προοδευτική και αριστερή κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί μπροστά σε ενδεχόμενο ενός πραξικοπήματος.

«Στη Βολιβία, τον Ισημερινό ανεπιτυχώς αλλά και στην Παραγουάη και την Ονδούρα με “επιτυχία”, το έπραξαν δυνάμεις απόλυτα συνδεδεμένες με τον Αμερικανικό παράγοντα και ισχυρές χώρες της Ε.Ε.», συμπληρώνει.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα