Συνελήφθη ένας από τους «Ροζ Πάνθηρες»

15:07 19/6/2013 - Πηγή: TNSite
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε στο Παρίσι ο Νίαν Ντρόμπνιακ, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Pink Panther που είναι γνωστή για τις ένοπλες ληστείες με λεία πανάκριβα κοσμήματα. Ο γεννημένος στο Μαυροβούνιο Ντρόμπνιακ είχε διαφύγει της σύλληψης μετά την καταδίκη του στη Γερμανία.

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί μετά την καταδίκη του από τη γερμανική δικαιοσύνη σε φυλάκιση επτάμισι ετών για ένοπλη ληστεία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Οδηγήθηκε χθες βράδυ ενώπιον της δικαιοσύνης, η οποία αναμένεται να επικυρώσει την έκδοσή του στη Γερμανία.

Η Pink Panther που έχει 100 με 150 μέλη από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας έγινε γνωστή διαπράττοντας ληστείες σε πανάκριβα κοσμηματοπωλεία σε όλο τον κόσμο επιδεικνύοντας εντυπωσιακή ψυχραιμία και επιδεξιότητα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Οι περισσότερες από τις μεγαλύτερες ένοπλες ληστείες την τελευταία δεκαετία σε κοσμηματοπωλεία στο Ντουμπάι, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, το Μονακό, το Τόκιο, το Παρίσι, το Σαν Τροπέ, την Γερμανία και την Αυστρία, αποδόθηκαν στην εγκληματική αυτή οργάνωση.

Η Pink Panther θεωρείται ύποπτη για κλοπή κοσμημάτων αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα