Συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά: Καλό κλίμα και μηνύματα στη Μέρκελ

00:21 9/8/2013 - Πηγή: TNSite

Ο κ. Ομπάμα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης,, που διήρκεσε μία ώρα, δήλωσε ότι στα προβλήματα της οικονομίας, δεν μπορεί η μόνη επιλογή να είναι η λιτότητα.

Ο κ. Ομπάμα, στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για βαθιά φιλία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες και έκανε ειδική αναφορά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Η λεπτό προς λεπτό κάλυψη της συνάντησης

"Όλοι παρακολουθούμε την πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές για να μειώσει το χρέος

της. Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι είναι δεσμευμένος να προχωρήσει, αλλά δεν μπορούμε να πάμε μονοδιάστατα στη λιτότητα. Πρέπει εκτός από τη δημοσιονομική προσαγωγή να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας" τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σημείωσε ακόμα ότι η χώρα του θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχουν οι δύο χώρες, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Ομπάμα είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι σε μια περιοχή με προκλήσεις και δυσκολίες και μπορεί να παίξει σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο και να δώσει λύσεις στα προβλήματα μεταξύ των οποίων και αυτό της Κύπρου. Ο Αμερικανός πρόεδρος, κλείνοντας την τοποθέτησή του έκανε λόγο για εξαιρετική συζήτηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σαμαράς: Να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε από την πλευρά του ότι με τις ΗΠΑ είμαστε κάτι περισσότερο από σύμμαχοι, καθώς έχουμε τις ίδιες αξίες.

"Οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να είναι μάταιες" τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ακόμη ότι "το ελληνικό success story θα είναι και ευρωπαϊκό success story" και πως η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεροποιηθεί σε ένα πολύ αποσταθεροποιημένο περιβάλλον.

Αναφερόμενος στο κυπριακό, σημείωσε ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας και θα συνεργαστούμε για αυτό, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι στη χώρα μας υπάρχουν τεράστια ενεργειακά αποθέματα, στο τρίγωνο Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ.

"Εμείς προσπαθούμε να ευθυγράμμισε τις συνέργειες συμβάλλοντας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης", τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι η ελληνική προεδρία στην ΕΕ, θα προωθήσει την εμπορική συνεργασία με τις ΗΠΑ.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα