Συλλαλητήριο για την ΕΡΤ στο Ηράκλειο

23:50 12/6/2013 - Πηγή: TNSite
Όχι στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης είπαν οι φορείς και οι κάτοικοι του Ηρακλείου οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στη σκιά της πρωτοφανούς απόφασης της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει το prismalive.gr, η οργή και αγανάκτηση κυριαρχούν, με τους τοπικούς φορείς, τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης και απλούς πολίτες να ζητούν την απόσυρση της

πράξης νομοθετικού περιεχομένου και την επαναλειτουργία των προγραμμάτων της ΕΡΤ, της ΕΡΑ αλλά και του συνόλου των δραστηριοτήτων του οργανισμού.

Στο μεταξύ, ένταση προκλήθηκε όταν έφτασε στην πλατεία κλιμάκιο με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους συγκεντρωμένους.

Ψηφίσματα, ομιλίες και αντιδράσεις απέναντι στην πραξικοπηματική απόφαση -όπως την χαρακτήρισαν- της κυβέρνησης που αποφάσισε τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, στερώντας από τους πολίτες το δικαίωμα στην ενημέρωση μέσα από τον δημόσιο φορέα.

Την ίδια ώρα, εντυπωσιακή ήταν και η πορεία του ΠΑΜΕ, η οποία πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εκατοντάδων μελών του, τα οποία αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κορνάρου, πέρασαν από την πλατεία Ελευθερίας και κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της τοπικής ΕΡΑ.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα