Συγκινητικές φωτογραφίες: 20 καρκινοπαθείς, ανέμελοι για μια στιγμή

18:42 9/12/2013 - Πηγή: TNSite

Οι υπεύθυνοι του project κάλεσαν 20 καρκινοπαθείς να φωτογραφηθούν για ένα λεύκωμα το οποίο θα διατεθεί για την αποκόμιση εσόδων που θα απορροφηθούν από έρευνες για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Το φιλανθρωπικό έργο ωστόσο της Mimi Foundation διαπνέεται από χιούμορ καθώς το βασικό σκεπτικό της πρωτοβουλίας ήταν, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι, να χαρίσουν μια στιγμή ξεγνοιασιάς στους ανθρώπους που δίνουν τον δικό τους αγώνα για ζωή. Αλλά και στους αναγνώστες τους.

Οι ασθενείς έμαθαν ότι κάποιοι θα τους βάψουν και θα τους

μακιγιάρουν πριν φωτογραφηθούν. Ωστόσο τους ζητήθηκε να έχουν κλειστά τα μάτια τους και να τα ανοίξουν μόνο όταν θα τους το πουν, για να δουν στον καθρέφτη που είχαν μπροστά τους το τελικό αποτέλεσμα.

Ο φωτογράφος Vincent Dixon ήταν εκεί, και απαθανάτισε τη στιγμή που εκείνοι άνοιγαν έκπληκτοι τα μάτια τους για να αντικρίσουν ένα αποτέλεσμα που τους διασκέδασε, τους εξέπληξε και σε καμία περίπτωση δεν είχαν κατά νου όταν δέχτηκαν να λάβουν μέρος στο φωτογραφικό αφιέρωμα.

Ο σκηνοθέτης Coban Beutelstetter δημιούργησε στη συνέχεια το βίντεο "If Only For A Second" που μόλις "ανέβηκε" στο διαδίκτυο.

Η αρχική ιδέα ξεκίνησε από τις συνεντεύξεις με τους καρκινοπαθείς. "Ξέρεις τι μου λείπει; Η ανεμελιά", είχε δηλώσει ένας εξ αυτών στους υπεύθυνους της Mimi Foundation.

Κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από μια λεζάντα στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία λήψης αλλά και η στιγμή που ο ασθενής χαμογέλασε από έκπληξη και ξέχασε τελείως τα προβλήματα του.

Μετά το πέρας των φωτογραφήσεων, πραγματοποιήθηκε μια έκθεση για τους απεικονιζόμενους και τους συγγενείς τους, στα πλαίσια της οποίας παρουσιάστηκε και η τελική εκδοχή του έντυπου λευκώματος.

"Αυτό που θέλαμε ήταν να δούμε χαρούμενα πρόσωπα, να δούμε αυτούς τους ανθρώπους να γελάνε και να διασκεδάζουν ξανά", είπαν οι επικεφαλής του project. Η οργάνωση ιδρύθηκε στο Βέλγιο το 2004 και στόχος της είναι η οικονομική βοήθεια των ανθρώπων που δεν έχουν χρήματα για την θεραπεία τους για τον καρκίνο. Παράλληλα, υποστηρίζει ψυχολογικά τους ασθενείς.

Δείτε παρακάτω και άλλα πορτρέτα του αφιερώματος, από τα 9 συνολικά, που δόθηκαν στη δημοσιότητα σε υψηλή ποιότητα:

(Πηγή: examiner)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα