Στο έλεος της φωτιάς η Κρήτη

08:57 29/5/2013 - Πηγή: TNSite
Στο έλεος του πύρινου εφιάλτη βρίσκεται από χτες το νησί με τις φωτιές που ξέσπασαν σε διάφορα σημεία να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο ως αυτή την ώρα. Στο πόδι βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία σε όλο το νησί δίνοντας μια άνιση μάχη αφού τα πύρινα μέτωπα ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν ενώ επί ποδός βρίσκεται και ο στρατός.

Όπως

αναφέρει το prismanews.gr, στα Χανιά η φωτιά έχει κάνει στάχτη γη, σπίτια και βιομηχανίκες μονάδες με τους πυροσβέστες να δίνουν πραγματική μάχη σε τρια διαφορετικά μέτωπα στη Κεραμεία, στα Μεγάλα Χωράφια και το Βαμβακόπουλο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σε επίπεδο Χανίων σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί τέσσερις βιομηχανικές μονάδες, σπίτια αλλά και αυτοκίνητα ενω στάχτη έχουν γίνει στέμματα γης. Στο Ρέθυμνο φωτιά έχει ξεσπάσει στο Μελιδόνι ενώ σε επίπεδο Ηρακλείου μέτωπα φωτιάς έχουν ανοίξει σε δίαφορα σημεία όπως οι Στάβιες, τα Καλύβια και το Αφρατί. Φωτιά ξέσπασε και πριν απο λίγο στο Καρνάγιο στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου σύμφωνα με πληροφορίες καίγονται ξερά χόρτα ενώ στο σημείο έχει σπεύσει ένα όχημα της Πυροσβεστικής.

Οι πυροσβέστες τρέχουν και δε φτάνουν με τα πύρινα μέτωπο να ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο - αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τα δέκα σε όλο το νησί - και το έργο τους να δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους αλλά και τη σκόνη από τη Σαχάρα που εμποδίζει την ορατότητα σε πολλά σημεία.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα