Στο διαδίκτυο ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων

10:08 26/9/2013 - Πηγή: TNSite
Ο δήμος Αθηναίων ανοίγει την πρόσβαση των πολιτών σε σημαντικά στοιχεία της λειτουργίας του και είναι, όπως λέει ο Δήμος, η «πρώτη φορά στα χρονικά της Δημόσιας Διοίκησης» που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Πλέον στην ιστοσελίδα του Δήμου και στο Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης www.cityofathens.gr/khe/proypologismos κάθε πολίτης μπορεί να βλέπει την καθημερινή πορεία των εσόδων και των εξόδων του δήμου για το τρέχον έτος, αλλά και για τα έτη από 2005 - 2012.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, «ο δήμος Αθηναίων τηρώντας ως απαρέγκλιτη αρχή τη διαφάνεια

στην οικονομική διαχείριση παρέχει στους δημότες τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να παρακολουθούν την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού».

Παράλληλα τονίζει ότι «με τον τρόπο αυτό οι πολίτες μπορούν να αξιοποιήσουν τα στοιχεία και να γίνουν σύμμαχοι στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Αθηναίων αλλά και να ασκήσουν κριτική χρησιμοποιώντας τα αυθεντικά πρωτογενή δεδομένα».

Σε ό,τι αφορά τα έσοδα παρέχονται πληροφορίες για τα ποσά που προϋπολογίσθηκαν, τα ποσά που βεβαιώθηκαν και τα ποσά που εισπράχθηκαν.

Για τα έξοδα παρέχονται πληροφορίες, επίσης, για τα ποσά που προϋπολογίσθηκαν, τα ποσά που ενταλματοποιήθηκαν και τα ποσά που τελικά καταβλήθηκαν.

Η ενημέρωση των στοιχείων γίνεται σε πραγματικό χρόνο.

Εξειδικευμένοι χρήστες μπορούν με χρήση ειδικών υπηρεσιών να λαμβάνουν, σε εφαρμογές που δημιουργούν οι ίδιοι, απευθείας τα δεδομένα του προϋπολογισμού.

Όπως σημειώνει ο Γ. Γ. του δήμου Αθηναίων Θεόδωρος Λιβάνιος, μεταξύ άλλων, «στο Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης εμφανίζονται οι άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχει εκδώσει ο δήμος Αθηναίων. Για κάθε κατάστημα παρέχεται ιστορικό τυχόν μεταβιβάσεων και γενικότερα μεταβολών που έχουν συμβεί καθώς και αν διαθέτει άδεια για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων».

Ο εμπλουτισμός και η βελτίωση της βάσης δεδομένων γίνεται καθημερινά. Οι εφαρμογές λειτουργούν συμπληρωματικά και -όπως τονίζεται- δεν υποκαθιστούν την εκ του νόμου ανάρτηση των αποφάσεων στη Διαύγεια.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα